• DOLAR 32.552
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2428.49
  • ...
`Biz Değil, Zalimlerin Anneleri Ağlasın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nce Adıyaman`daki STK üyelerine verilen 50 yıllık hapis cazsına tepkiler giderek büyürken, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Mustazaf- Der Kahta Şube Sekreteri Mustafa Yetiş`in dua annesi Fatma Yetiş, dünden beri beddua ediyor.

 

Tansiyon ve şeker hastası olan anne Yetiş, "Yazıklar olsun o annelere ki; böyle zalim karar veren evlatlar yetiştiriyorlar. Şimdi de yas tutmamızı bekliyorlar; ama çok beklerler. Bizler değil, o zalimlerin anneleri ağlasın, çünkü bizler kazandık onlar ise kaybettiler." dedi.

 

Oğlunun suçsuz olduğunu, iyilikten başka bir şey yapmadığını ifade eden anne Yetiş, "Bir değil bin Mustafa bu yolda feda olsun." dedi. Anne Yetiş sözlerini şöyle sürdürdü: "İslam için bir oğlumu şehit verdim, bunu da vermeye hazırım. Biz asla sahipsiz değiliz, sahibimiz Allah`tır. Benim evladım, başımızı öne eğecek bir şey yapmadı, bu sadece bir imtihandır."

 

Ne Olmuştu…
19 Ekim 2010 tarihinde Adıyaman merkez, Samsat ve Kâhta ilçelerinde İslamî hassasiyetleri ile öne çıkan Sivil Toplum Kuruluşları`na yönelik bir operasyon düzenlenmişti. Operasyonlarda, Adıyaman`da Vahdet-Der kurucu üyelerinden Hüseyin Demir, İsmail Alpaydın, Ahmet Yıldırım, Kâhta`da Mustazaf-Der Kâhta sekreteri Mustafa Yetiş gözaltına alınmıştı. Mahkemeye sevk edilen Mustafa Yetiş tutuklanırken, diğerleri serbest bırakılmıştı.

 

Hazırlanan iddianamede İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının yaptığı Kutlu Doğum etkinliklerinden tutun Kur`an yakmayı protesto etmek, İsrail ve Amerika`yı protesto etmek, Hz. Fatma`yı anmak, fakir insanlara yardımda bulunmak ve hatta pikniğe gitmek bile örgütsel suç olarak gösterilmişti.

 

Dün Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında Mustafa Yetiş`e örgüt üyeliğinden 10 yıl 6 ay, Ahmet Kalan, Hüseyin Demir, İsmail Alpaydin ve Kamil Demiral`a 7 yıl 6`şar ay ve Ahmet Yıldırım`a da 9 yıl hapis cezası verildi.

Emin Nazlı - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir