• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Başörtüsü Eylemleri`nde Bu Hafta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhammed Emin Duman tarafından okunan açıklamada son dönemde işlenen çocuk cinayetleriyle ilgili olarak “Yaşadığımız bu cinnet halinin temel nedeni kapitalist Batı kültürünün topluma egemen olmaya başlamasıdır. Ahiret inancının kökünden sarsıldığı, Allah’a kulluk yerine kula kulluğun öne çıktığı bir süreçten geçiyoruz.

Şiddet adeta bir haz haline getirildi. Sanal alemdeki şiddeti gerçek alemde test eden bir sürü sapığın türeyebileceği göz ardı edildi. Kapitalizm, insanlık tarihinin en şeytani sistemidir. İnsanların nefsi zafiyetlerini değerlendirerek; sadece ve ne pahasına olursa olsun zevk almayı ana hedef edinen kapitalist kültür kitlelerin bu yolla uyuşturulmasını sağlamıştır.

Kapitalizmin toplumu ifsat etme yönündeki bu çabalarını artık görmek ve ‘dur’ demek zorundayız. Kapitalist batı kültürüne karşı İslam’ın değerlerine sarılmak tek çözüm yoludur. İslami değerlerin yerine kapitalist değerlerin ikame edilmesine toplum olarak direnmek durumundayız.” dedi.

Basın açıklamasında son dönemde Sakarya’nın ana gündem maddelerinden biri olan Sapanca Gölü’ndeki kuraklığa da dikkat çekildi. Konuyla ilgili olarak açıklamada “Sapanca Gölü SOS vermeye devam ediyor.

Sakarya’nın birincil içme suyu kaynağı, Kocaeli’nin de Yuvacık Barajı’ndan sonra ikincil içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nde su seviyesinde iki metreye varan çekilme olduğu ifade ediliyor. Göldeki bu endişe verici durumun nedenlerinden birisi yağışların yeterli olmaması…

Diğer nedenler ise başta TÜPRAŞ olmak üzere sanayi tesislerinin gölden ciddi miktarda su çekmesi ve 29 su fabrikasının gölü besleyen derelerden yoğun su çekmesi sonucu gölün yeterince beslenememesi… Sakarya halkının tek vücut olarak Sapanca Gölü’ne sahip çıkma zamanı geldi, geçiyor.

Sapanca Gölü’nü kurtarmak için tüm Sakarya halkını seferber olmaya davet ediyoruz. Bu konudaki hassasiyetimizi en üst seviyeye çıkararak kolektif bir duruş ortaya koymak zorundayız. İlgili tüm gayretlere ve girişimlere her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu platform olarak bir kez daha deklare ediyoruz.” çağrısı yapıldı.

451.Hafta Basın Açıklamasının Tam Metni

KAPİTALİST BATI KÜLTÜRÜNE KARŞI DİRENMELİYİZ!

Türkiye bu günlerde hunharca işlenmiş çocuk cinayetlerini konuşuyor. Bu cinayetlerin nedenlerini doğru bir şekilde analiz etmek zorundayız.

Yaşadığımız bu cinnet halinin temel nedeni kapitalist Batı kültürünün topluma egemen olmaya başlamasıdır. Ahiret inancının kökünden sarsıldığı, Allah’a kulluk yerine kula kulluğun öne çıktığı bir süreçten geçiyoruz.

Kapitalist batı kültürü insanın her türlü heva ve hevesinin kışkırtıldığı ve bu konuda tüm sınırların yok sayıldığı bir mahiyete sahiptir.

Televizyon, internet gibi medya organları her fırsatta şiddeti özendirmiyorlar mı? Katiller ve sapıkların medya üzerinden karizmatik tasvirlerine sürekli tanık olmuyor muyuz?

Filmlerimiz, dizilerimiz, reality şovlarımız, hatta çizgi filmlerimiz bile şiddeti tetikleyecek bir sürü sahneyi içermiyor mu?

Şiddet adeta bir haz haline getirildi. Sanal alemdeki şiddeti gerçek alemde test eden bir sürü sapığın türeyebileceği göz ardı edildi.

Allah’tan korkmayan, ahiret inancı kalmamış insanların hayvanlara tecavüz etmesiyle başlayan sapık süreçler; her türlü cinsel sapıklığın denendiği, eşcinselliğin-travestiliğin meşrulaştırıldığı bir toplumsal cinnet haline dönüştü.

Cinsel şehvetin sanal alemde nasıl tahrik edildiğini hepimiz gözlemliyoruz. Kadınların nasıl bir cinsel nesne olarak kullanıldığına hep birlikte şahit oluyoruz. Fuhşun, zinanın nasıl normalleştirilmeye çalışıldığının farkındayız.

Kapitalizmin toplumu ifsat etme yönündeki bu çabalarını artık görmek ve ‘dur’ demek zorundayız. Kapitalist batı kültürüne karşı İslam’ın değerlerine sarılmak tek çözüm yoludur. İslami değerlerin yerine kapitalist değerlerin ikame edilmesine toplum olarak direnmek durumundayız.

Birey ve toplum olarak bize kapitalizmin/liberalizmin en iyi sistem olduğunu enjekte etmeye çalışanlara karşı uyanık olmalıyız. Kapitalizm, insanlık tarihinin en şeytani sistemidir. İnsanların nefsi zafiyetlerini değerlendirerek; sadece ve ne pahasına olursa olsun zevk almayı ana hedef edinen kapitalist kültür kitlelerin bu yolla uyuşturulmasını sağlamıştır.

Şayet çocuk cinayetlerine ve benzeri her türlü sapkınlığa ‘dur’ diyeceksek, İslami değerler bazında bir direnişin ortaya konulması kaçınılmazdır. Halkımızı kapitalist batı kültürüne karşı direnmeye, bu şeytani kültürün tüm araçlarını boykot etmeye ve İslami düzen için mücadele etmeye davet ediyoruz.

Sapanca Gölü SOS vermeye devam ediyor. Sakarya’nın birincil içme suyu kaynağı, Kocaeli’nin de Yuvacık Barajı’ndan sonra ikincil içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nde su seviyesinde iki metreye varan çekilme olduğu ifade ediliyor. Gölün sahilinde daha önce suyla kaplı olan yerlerden suyun çekildiği ve bu yerlerin piknik alanına dönüştüğü gözlemleniyor.

Göldeki bu endişe verici durumun nedenlerinden birisi yağışların yeterli olmaması…

Diğer nedenler ise başta TÜPRAŞ olmak üzere sanayi tesislerinin gölden ciddi miktarda su çekmesi ve 29 su fabrikasının gölü besleyen derelerden yoğun su çekmesi sonucu gölün yeterince beslenememesi…

Gölün çevresindeki sanayi tesisleri ve su fabrikaları kaynaklı sorunlar yıllardan beri konuşulup yazılmasına rağmen hiçbir kalıcı çözüm geliştirilemedi. Yağmurların yeterince yağmamasının da etkisi ile bu yıl Sapanca Gölü’ndeki çekilme zirve yaparak tehlikeli sınıra gelindi.

Sakarya halkının tek vücut olarak Sapanca Gölü’ne sahip çıkma zamanı geldi, geçiyor. Sapanca Gölü’nü kurtarmak için tüm Sakarya halkını seferber olmaya davet ediyoruz.

Bu konudaki hassasiyetimizi en üst seviyeye çıkararak kolektif bir duruş ortaya koymak zorundayız. İlgili tüm gayretlere ve girişimlere her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu platform olarak bir kez daha deklare ediyoruz.

Adalet ve Özgürlükler Platformu Adına Diriliş Saati Dergisi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir