• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
ÖSYM: Adaylar Verdikleri Bilgilerden Sorumlu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÖSYM, adayların ve mezun oldukları okulların verdikleri bilgilerin sorumluluğunun, adaylara ait olduğunu belirtti.

Açıklamada, bir gazetenin internet sitesinde "ÖSYM`den bir skandal daha" başlığı yayımlanan haberde, Erzurum`daki bir liseden bu yıl mezun olan ve YGS`ye giren 19 yaşındaki bir adayın istediği okula kayıt yaptıramadığının iddia edildiği anımsatıldı.

"Hatta ÖSYM`nin, adayın mezun olduğu lisenin gönderdiği Orta Öğretim Başarı Puanı`nı eklemeyi unuttuğu için bu durumun yaşandığı söylenmektedir" denilen açıklamada, başkanlık tarafından konuya ilişkin inceleme yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, incelemede tespit edilen hususlar şöyle sıralandı:

"Söz konusu aday, 2011-ÖSYS`ye başvurusunda öğrenim durumunu `Bir Ortaöğretim Kurumunun Son Sınıfında Beklemeliyim- Okul Kodu 251086–Erzurum 3 Temmuz Lisesi` olarak belirtmiştir. Erzurum 3 Temmuz Lisesi, adayın kendi öğrencisi olmadığını kodlayarak diploma notunu girmemiştir. Bu durumda olanlara en düşük Ortaöğretim Başarı Puanı verilmektedir. Son sınıfta okumakta olan adayların diploma notları/puanları öğrenim gördükleri okullar tarafından verilmektedir. Adayların ve mezun oldukları okulların verdikleri bilgilerin sorumluluğu kendilerine ait olup ÖSYM`nin bu konuda herhangi bir hatası söz konusu değildir."
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir