• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ensar Vakfından `Kutlu Doğum` Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ensar Vakfı Batman Şubesi, Yeni Kültür Merkezi’nde "Peygamber Efendimizin (sav) Hadisleri Işığında İnsan İlişkilerinde Samimiyet" konulu konferans düzenledi.

Konferansa Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Dekanı Prof.Dr. Kemal Sandıkçı, Ensar Vakfı Merkezi Şubeler Genel Koordinatörü Turan Kuş, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans İmam Hatipler arası Kuran-ı Kerim’de birinci olan Muhammed Şanlı’nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Ensar Vakfı Batman Şubesi Başkanı Abdüsselam Batu, “Bizler bu Kutlu Doğum Haftası konferansına insan ilişkileri üzerine samimiyet konusu üzerine duracak ve üzerimize düşen görevi yeniden aklamaya gayret edeceğiz.” dedi. 

Konuk olarak konferansa katılan Ensar Vakfı Merkezi Şubeler Genel Koordinatörü Turan Kuş, bir selamlama konuşması yaptı. Selamlama konuşmasının ardından İmam Hatip öğrenci korosu ilahiler seslendirdi.

“Peygamberimiz Müminin dünyadaki davranışlarını beş maddede özetlemeye çalışmış”

Daha sonra konuşmacı olarak katılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Dekanı Prof.Dr. Kemal Sandıkçı, “Peygamber efendimiz bir müminin bütün harekat ve sekanatını içine alabilecek şekilde kapsamlı ifadeler kullanmış ve müminin dünyadaki davranışlarını 5 maddede özetlemeye çalıştı. Bunlardan birincisi; bir müminin Allah’a karşı konumu, durumu, duruşu, pozisyonu. İkincisi; Allah’ın kitabına karşı, üçüncüsü; Allah’ın Peygamberine karşı bu üç madde bu insanın tamamen dini hayati ile alakalıdır. Sonra dördüncü; olarak Müslüman yöneticilerine karşı yani devleti yönetenlere karşı duruşu, pozisyonu, beşinci; olarak ta insanların birbirlerine karşı pozisyonudur.” ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile son buldu.

Program sonunda kısa bigi veren Ensar Vakfı Batman Şubesi Başkanı Abdüsselam Batu, “Kutlu Doğum Haftası olması münasebetiyle, halkımızı Peygamberimiz hakkında daha fazla bilgilendirmek ve Peygamberimizi tanıtmak istedik.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir