• DOLAR 32.437
  • EURO 34.477
  • ALTIN 2489.147
  • ...
Gül: israil Özür İçin Geldi Ama Caydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail`in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili özür dilemek için tam 4 kere Türkiye`nin kapısını çaldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Davutoğlu bizden onay aldı, ama sonra caydılar" dedi.

Rusya`da katılacağı bir konferanstan önce İsrail`le yaşanan sorunu değerlendiren Gül, Türkiye`nin İsrail için yaptığı `iyilikleri` hatırlatarak, "Ama sanki bunu yapmak zorundayız gibi bir nankörlük içindeler. Müttefiklerine bile yük olan bir ülke: Bizim tavrımızdan sonra, bundan böyle biraz da onlar düşünsün. İsrail, ABD`den cesaret alıyor. Netanyahu`nun ABD Kongresi`nde konuşurkenki manzarayı hatırlayın, kendi meclisi Knesset`te o tepkiyi (ayakta alkışları kastediyor) alması mümkün değil. (Seyahatte kendisine refakat eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`na dönerek) Dört defa özür için bize geldiler, bu arkadaşımız (Davutoğlu) bizden de onay aldı, ama son anda caydılar" dedi.

ONURLU BARIŞI DÜŞÜNMELİLER

Gül şöyle devam etti: "İsrail ile sadece Türkiye`nin değil, `Arap baharı` sayesinde bölge ülkelerinin ilişkileri de değişti. Birkaç yüz milyon nüfusun yaşadığı bölgede İsrail küçük bir ada gibi. Bu bölgeye de artık demokrasi geliyor ve hiçbir demokratik ülke vatandaşının isteğini, hassasiyetini gözardı eden politikalar izleyemez. O yüzden İsrail onurlu bir barışı düşünmek zorundadır."
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir