• DOLAR 32.506
  • EURO 34.637
  • ALTIN 2479.79
  • ...
İHH, sel felaketinin yaşandığı Afganistan'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

AFGANİSTAN – Geçtiğimiz hafta Afganistan’da yaşanan sel felaketi ile yıkılan Afganistan’a İnsani Yardım Vakfı İHH, yardım elini uzattı. Afganistan bu felaketin yaralarını sarmaya çalışırken daha büyük bir felaket haberi Afganistan’ın Badahşan vilayetinden geldi. Aşırı yağışların ardından meydana gelen toprak kaymasında ilk belirlemelere göre 2 bin 100 kişi hayatını kaybetti. Sel felaketinin yaralarını sarmak için bölgeye giden İHH Acil Yardım Ekibi bu haber üzerine Badahşan’a giderek yardım çalışmalarına başladı.

 

İHH ekipleri ilk olarak sel felaketinden en fazla zarar gören Afganistan’ın Cevizcan bölgesine ulaştı. Sel felaketinin ardından 3845 ailenin yaşadığı Cevizcan’da yaklaşık 3 bin aile evsiz kalmış 315 dükkân, 1000 tane küçük ve büyükbaş hayvan telef olmuş durumda. Bölgedeki tarım arazilerinin de yüzde 50’si hasar görmüş. Mescid ve okullarda büyük hasar görürken birçoğu kullanılamaz hale gelmiş. Cevizcan’da ilk belirlemelere göre 150 kişi hayatını kaybetmiş ancak haber alınamayan daha birçok kişi olduğu ifade ediliyor.

 

Acil yardım çalışmaları için bölgeye giden İHH ekibi ilk olarak 5 bin kişiye, insanların acil ihtiyaç duyduğu battaniye, gıda malzemesi ve mutfak malzemesi gibi yardım malzemelerinin dağıtımlarını gerçekleştirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir