• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
 “İşgal Rejimi Bizi Tasfiye Etme Kararı Aldı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: Siyonist işgal rejimi İsrail zindanlarında bulunan ve işgal yönetiminin hukuksuz uygulamalarına karşı açlık grevini sürdüren vekillerden Hatem Kafişe, işgal yönetiminin kendilerini haksız, zalim ve barbar bir şekilde ailelerinden, kardeşlerinden ve yakınlarımdan, eşlerinden ve çocuklarından, köylerinden ve şehirlerinden, camilerinden ve okullarından kopardıktan sonra tasfiye kararı aldığını söyledi.

Milletvekili Kafişe bulunduğu zindandan dün (2 Mayıs Cuma) bir mektup gönderdi. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan mektupta Kafişe şu çağrıyı yaptı: “Size bu mektubu ölümün ortasından, parmaklıkların arkasından, dikenli tellerin arasından gönderiyorum. Burada yaşayan insanların kaldığı mezarlıktan, kahır, sıkıntı, baskı, işkence ve vahşete şahit olan duvarların arasından gönderiyorum. Size -Allah’tan son mektubumuz olmamasını dileyerek- bu mektubu gönderiyorum. İşgalciyi ne uluslararası hukuk ne de insanlık durduruyor. Dünyanın yaptığı zulüm ve baskıları kaydettiğini unutarak hukuksuzluğu sürdürüyor.”

Kafişe devamla şunları ifade etti: “İyi bir hazırlık yaptıktan ve diğer gruplarla harika bir birlik oluşturduktan sonra tek olan Allah’a tevekkül ederek bize uygulanan bu zulmü durdurmayı, gençliğimizle hayatımızın en güzel yıllarını ve yaşlılarımızın da ömrünü alan idari hapis cezalarını durdurma kararı aldık. Bizler Siyonist istihbarat mensuplarının keyfi kararlarına göre uzun süre zindanda kalan insanlarız. Bu cezalar sizin yardımlarınız ve desteğiniz, bizim aç ve susuz kalmamıza göstereceğiniz tepki olmadan durmayacaktır. Özlediğimiz özgürlüğe kavuşuncaya kadar açlık grevini sürdürme kararı aldık.”

Kafişe bu mektubu cezaevinde aldığı idari hapis cezalarıyla geçirdiği 145 aylık bir esaret hayatının ardından ele aldığını ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir