• DOLAR 32.549
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2431.568
  • ...
SON DAKİKA
Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Köylere Hizmet Götürme Birliği Mayıs ayı olağan meclis toplantısı ve encümen seçimi Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  

Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Mustafa Adil Tekeli, Divan Başkanı Abdülkerim Nasıroğlu ve divan üyeleri Emine Aslan ve Eşref Özekinci’nin divan heyetinde yer aldığı toplantı, açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başladı. 

Birliğin 2013 yılı faaliyet raporu ve kesin hesap raporları okunarak meclisin onayına sunulup oylanarak kabul edildi. 

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, encümen seçiminin sağlıklı ve huzurlu geçmesi temennisinde bulundu. Yapılacak hizmetlerden dolayı üyelere ve muhtarlara teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından salt çoğunluğun sağlanmasıyla Birlik Encümen Seçimine geçildi. Çok sayıda seçmenin oy kullandığı encümen seçiminde, il genel meclisi üyeleri ve muhtarlar arasında 8 aday yarıştı. 

Gizli oy açık sayımın yapıldığı seçimde, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Metin Yalçın 33, Mahmut Tileği ise 22 oy alarak birlik encümeni oldu. Muhtar adaylarından Yaylıca köyü muhtarı Mustafa Yıldız 23, Bıçakçı köyü muhtarı M. Zeki Kerem ise 13 oy alarak birlik encümenliğine seçildiler.

Seçimin ardından divan üyeleri yeni seçilen birlik encümenlerine yeni görevlerinde başarılar diledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir