• DOLAR 32.503
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2488.526
  • ...
SON DAKİKA
Dilipak`tan, `Gülen Nereye Gidecek` Yorumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Yeni Akit`ten Abdurrahman Dilipak bugün kaleme aldığı "Cemaat ve cevabını arayan 4 soru!" başlıklı yazısında Fethullah Gülen`in ABD`den başka hangi ülkeye gidebileceği ihtimallerini yazdı.


İşte Dilipak`ın köşe yazısında ilgili bölüm...


Gülen nereye gidecek?
Gülen Amerika`dan ayrılacak.. Aksi halde, bu konu, ABD`de İrangate benzeri bir iç politika sorunu haline gelecek.. ABD`nin İslam ülkelerindeki itibarını yaralayan bir hal alacak.. Gülen`i Türkiye`ye teslim ederse, iş tuttuğu ülke liderleri ve birtakım kanaat önderlerinin güvenini kaybedecek, eğer etmezse, müttefikleri ve dostları ile arası açılacak.. Şimdilik daha güvenli bir yere nakledip, pazarlıkları sürdürmek gerekiyor..
Kanada olmayacak. Avustralya, Yeni Zelanda için İngiltere`nin onayı gerek. Güney Afrika da aynı şekilde ama, en azından Afrika birçok açıdan daha uygun bir merkez olabilir.. Çünki Türkiye`nin de bu açıdan tatmin edilmesi gerekiyor.. Türkiye`ye gelir mi? Evet mümkün.. Operasyonların sonunu beklemek gerek.. Tabii ABD ve Avrupa`dan gelen tepkileri de görmek gerek.. Daha da önemlisi batının yeni İslam politikasının ne olacağı da önemli. İsrail ve Vatikan da bu cemaat konsorsiyumunda yer alıyor. Onların da mutabakatı gerekecek..

Bu haberler de ilginizi çekebilir