• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
Belediye başkanları TBB`e üye seçmek için toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman il, ilçe ve belde belediye başkanları Türkiye Belediyeler Birliğine   asil ve yedek üye ile Türkiye Belediyeler Birliğine Meclisine  bir meclis üyesinin seçilmesi gündemiyle Belediye Başkanı Sabri Özdemir başkanlığında toplandı. toplandı. 

Batman Belediyesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Batman Belediyesi Başkanı Sabri Özdemir, Kozluk, Sason, Hasankeyf, Gercüş ve Beşiri ilçe belediyeleri ile Bekirhan, İkiköprü, Balpınar, Kayapınar ve Yücebağ belde belediye başkan ve meclis üyeleri katıldı. 

Toplantıda konuşan Başkan Özdemir, Çarşamba günü aynı gündemle ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini fakat bilgilendirme eksikliği nedeniyle bu toplantıda belde belediye başkanlarının hazır bulunmaması üzerine toplantının bugüne alındığını belirtti.  

Türkiye Belediyeler Birliğinin kapsam, görev ve faaliyet alanları hakkında belediye başkanları ve meclis üyelerine bilgi veren Özdemir, “Türkiye Belediyeler Birliği Türkiye’deki tüm belediyeleri çatısı altında toplayan bir birliktir. Biz de bu toplantıda Türkiye Belediyeler Birliğinin Batman’daki meclis üyelerini seçeceğiz.” dedi.

Başkan Özdemir’in konuşmasından sonra seçimlere geçildi. Yapılan Seçimlerde Gercüş Belediye Başkanı Abdulkerim Kaya, Beşiri Belediye Başkanı Mustafa Öztürk ve İkiköprü Belediye Başkanı Osman Karabulut Türkiye Belediyeler Birliği Meclisine asil üyeler olarak seçilirken, toplantıda 2 olan  yedek üyelik  de bire indirildi ve  bu üyeliğe  Balpınar Belediye Başkanı Ejder Sarıgül  seçildi. 

Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi için ayrıca bir meclis üyeliği için yapılan seçim de de Batman Belediyesi Meclis Üyesi Hürriyet Kaytar seçildi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir