• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Ukrayna`da Kan Aktı: 38 Ölü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Odessa`da çıkan şiddetli çatışmalar, Ukrayna yanlılarının hükümet karşıtı aktivistlerin saklanmak için girdiği binayı ateşe vermesiyle yeni bir boyut kazandı. İddialara göre Rus yanlıları, çatışmalardan kaçmak için kentteki yerel Sendikalar Evi binasına saklandı. Bunu öğrenen Ukrayna yanlıları, binaya hücum ederek içeride bulunanlarla birlikte binayı ateşe verdi.

Giriş kapısının önünde dev bir ateş yakan saldırganlar, binanın üst katlarına da molotof kokteyli attı. İçeride kalanların binanın bazı katlarındaki camlara çıktığı ve atlamaya hazırlandığı görülürken, görgü tanıkları camlardan atlayarak kurtulanların aşağıda bekleyen Ukrayna yanlıları tarafından dövüldüğünü ifade etti.

Bina yanında bekleyen çevik kuvvet ekiplerinin ise "silahsız" olmaları sebebiyle şiddeti engellemek için hiçbir şey yapamadıklarını söyledikleri kaydedildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, ateşe verilen binada mahsur kalan 38 kişinin öldüğü bildirildi. Bununla birlikte toplam ölü sayısı en az 42`ye çıkmış oldu.
Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir