• DOLAR 32.598
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2438.467
  • ...
Peygamber Sevdalıları Gaziantep`te İdamları lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Peygamber Sevdalıları Gaziantep Koordinatörlüğü, Mısır’ın cunta mahkemelerinin darbe karşıtları hakkında verdiği idam kararlarını protesto etmek amacıyla kitlesel basın açıklaması yaptı. 

Cuma namazından sonra Balıklı Parkı’nda toplanan Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı derneklerin üye ve gönüllüleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce vatandaş yoğun bir katılım göstererek, Mısır’da Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi kadın ve erkeklerden oluşan binin üzerinde Müslüman hakkında verilen idam ve müebbet cezalarını protesto etti. 

Mısır’daki darbecileri lanetleyen dövizler  taşıyan kitle, sık sık tekbirler getirip ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, ‘Kahrolsun Sisi, seninleyiz Mursi’, sloganlarıyla cunta güçlerini lanetledi. 

Ekrem Kaplan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İhlas Der Başkanı Faik Doğan’ın okuduğu basın açıklamasıyla devam etti.

“Bu zihniyet olduğu sürece, zulümlerin de ardı ve arkası kesilmeyecek”

Doğan açıklamasında; “Bugün Mısır’da, darbe karşıtlarını yargılamak üzere özel olarak kurulan mahkemelerden Minye Ceza Mahkemesi, Mart ayında verdiği ön kararla idama mahkûm ettiği 529 kişinin ardından aynı mahkeme yine sudan gerekçelerle bu davanın devamı niteliğinde olan başka bir davada yargılanan ve aralarında İhvan lideri Muhammed Bedii’nin de olduğu tam 683 darbe karşıtının idamına hükmetti. Bizler bu tür mahkeme kararlarının yabancısı değiliz.  Zira bizim ülkemizde istiklal mahkemeleri de özel kurulmuştu ve “sanığın idamına delillerin bilahare araştırılmasına” diye kararların alındığını biliyoruz. Yakın tarihte sırf Gazze’ye destek için kermes yaptıklarından dolayı yaşlı bayanların da içinde olduğu onlarca Müslümana yüz yılları aşan cezaların verildiğini gördük. Yani bizler Mısır’da kurulan özel mahkemeleri iyi biliyoruz. Zira 529 muvahhidin mahkemesi toplam 20 dakikada karara bağlanmış. Ve ardından 683 Müslüman daha toplam 9 dakika içerisinde idama mahkûm edilmiştir. Şuna da inanıyoruz ki;  bu zihniyet olduğu sürece bu zulümlerin de ardı ve arkası kesilmeyecek.” dedi.

“Halk, devlet tarafından hizaya getirilmeye çalışılıyor”

Bugün, Mısır halkı, katil darbeci rejim tarafından idamlarla korkutulmaya, ölümlerle terbiye edilmeye, çaresizlik ve ümitsizlikle kullaştırılmaya çalışıldığını belirten Doğan, açıklamasının devamında; “Tahrir’de tarihten silinmeyen ve Sisi cuntası görünümünde adeta yeniden hortlayan neMübarek rejimi, darbenin ardından yürütülen imha ve baskı politikasıyla Mısır’da devrimin gerçekleşebilme ve Mısır’ın bağımsızlaşabilme ihtimalini hunharca cezalandırıyor. Halk, devlet tarafından hizaya getirilmeye, ümitsizleştirilmeye, çaresizleştirilmeye ve kullaştırılmaya çalışılıyor. Bizler burada hazır bulunan Müslümanlar olarak imanımızın bir gereği olduğu için bu tarihsel mücadelede mısırda ki Müslüman kardeşlerimizin yanında yer aldığımızı ilan ediyoruz.

Mısır’daki cuntacıların emir eri olan mahkeme tarafından verilen keyfi idam kararlarını bir küstahlık olarak gördüğümüzü ilan ediyoruz! Söz konusu kararların adil yargılanma ilkesi başta olmak üzere, evrensel hukukun bütün ilkelerinin çiğnenmesi sonucunda alındığı ayan beyan ortadadır. Üstelik bu kararların temel insan ahlakına ve sağduyuya da taban tabana zıt olduğu aşikârdır. Bu kararlar, adaletin tecellisi değil; zalimlerin çağlar aşan aymazlıklarının ifşası, Musalara karşı firavun zulmünün hortlamasıdır. Mahkemenin gerek önceki dava, gerekse bu dava hakkında verdiği idam kararları; müstekbirlere karşı mustazafları, baskıya karşı dayanışmayı, zorbalığa karşı direnişi, zulme karşı adaleti savunan yeryüzünün bütün onurlu halkları nezdinde yok hükmündedir, hükümsüzdür.” İfadelerine ter verdi.

“Demokrasi  havarisi geçinen batı, Mısır`daki hukuksuzluklara göz yumuyor.”

Demokrasi ve insan hakları havarisi geçinen batının, Mısır`daki darbe ve hukuksuzluklara göz yummaya devam ettiğini belirten Doğan, “Mısır`da demokrasi ve yargı adına batının da alkışlarıyla seyirci olarak iştirak ve teşvik ettiği adeta bir tiyatro oynanıyor. Şimdi, sizlerin huzurunda sormak istiyorum: hani nerede insan haklarını savunanlar? Nerede haktan hukuktan dem vuranlar? Nerede barış havarisi kesilenler? Ey batı! Biz, sizin İslam’a ve İslami değerlere nedenli düşman olduğunuzu çok iyi biliyoruz. Şehit Seyyid Kutub’u, ‘Batıdan nefret ediyorum ama en çok batıya bel bağlayanlardan nefret ediyorum.’ dediği gibi, biz de sizlere aynısını söylüyoruz. Biliniz ki artık yalanlarınız çuvala sığmıyor. İslam ümmeti uyandı. Müslümanlar korku duvarını yıktı.

Ey Mısır’ın izzetli evlatları! Ey Hz. Musa’nın yarenleri! Sizler, sabrınızla batı ve kuklacılarının gerçek yüzlerini ortaya serdiniz. Siz, küfrün örtüsünü açtınız. Allah’ın izni ile sizler kazanıyorsunuz, onlar kaybediyorlar. Tarihe bakın! Kimler tarihin çöplüğünde yerini almış ve kimlerin isimleri altın harflerle yazılmış. Sisi vb. gibileri er ya da geç tarihin çöplüğünde yerlerini alacaklardır. Allah’ın izni ile sizin onurlu mücadelenizde altın harflerle tarih sayfalarında yer alacaktır. Bugün halkı Müslüman olan tüm ülkelerin yöneticilerine sesleniyoruz… Onurlu bir mücadele veren bu Müslümanların yanında niçin durmuyorsunuz? Allah Teâlâ’nın sizleri yeniden dirilteceği günün hesabından hiç korkmuyor musunuz? Bugün rabbimiz Allah dedikleri için hurma dallarına asılanları Hz. Asiye kadar da mı savunamıyorsunuz? Allahtan korkun! Hakka dönün ve hakkın yanında olmaktan imtina etmeyin. Ta ki Allah sizlere merhamet etsin, sizin mustazafları gözettiğiniz gibi Allah ta sizi gözetsin.” temennilerinde bulundu.

 “Onurlu bir mücadele veren bu Müslümanların yanında niçin durmuyorsunuz?”

Açıklamasında sessiz kalan dünya Müslümanlarına da seslesnen Doğan,              “Ey Dünya Müslümanları! Zulme sessiz kalmaya sizleri ne sevk ediyor? Bugün kardeşlerinizin başında olanın, yarın sizin de başınıza gelmesinden hiç mi endişe etmiyorsunuz? Sizlerin, onları yalnız ve yardımsız bıraktığınız gibi Allah’ın da sizleri yalnız ve yardımsız bırakmasından korkunuz ve Allah’ın ipine toplu bir şekilde yapışın, ayrılığa düşmeyin ki felah bulasınız.                                                                                                                                      Bizler de buradan “Peygamber Sevdalıları Platformu” olarak Mısır’da ki zalim cunta rejimini ve destekçilerini tel’in ediyoruz, elimizden geldiğince ve gücümüz yettiğince zalim cunta rejimi ve onun boğucu zulmüne karşı direnen kardeşlerimiz ve onların aydınlık mücadelesiyle birlikte olacağımızı tekrar ilan ediyoruz.” dedi.

Basın açıklaması Mustafa Karakurt Hoca’nın yaptığı dua ile son bulurken, toplanan kalabalık sessizce dağıldı.

(Ökkeş Korkmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir