• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
DEDAŞ halkı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Elektrik hatlarında yaşanan sıkıntıların bu güne kadar bir türlü giderilemediğini dile getirerek sitem eden esnaf, elektriklerden dolayı bir çok kez mağdur olduklarını ancak bu son yaşanan elektrik enerjilerinin ani yükselmesi olayının bardağı taşıran son damla olduğunu belirterek DEDAŞ'ı işini yapmaya çağırdı.

Şimdiye kadar elektriklerinin sürekli düşük olmasından şikayetçi olduklarını dile getiren esnaf Mehmet Güngör dün gündüz vakti aniden voltajı yükselen elektriklerden dolayı dükkanda kullandıkları makinelerinin zarar gördüğünü dile getirdi.

 

"Voltajı 250'yi gösteriyordu"

Dün gündüz vakti elektrik voltajının aniden yükselmesi sonucu makinelerinden garip seslerin geldiğini söyleyen Güngör, "ses gelince gidip yükselticiye baktım. Voltajı 250'yi gösteriyordu. Bende hemen gidip elektrikçiyi çağırdım. Elektrikçi gelip baktığında voltaj yüksek geldiğini bundan dolayı otomatik kepenklerin aküsünün zarar gördüğünü söyledi. Ve her seferinde yaşadığımız bu sıkıntıların sebebi elektrik olduğu için maalesef garantide karşılamıyor." ifadelerini kullandı.

Bu sıkıntıyı sadece kendilerinin yaşamadığını, aksine binada ve çevrede ikamet eden bir çok komşunun da aynı sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu dile getiren Güngör, " Şimdiye kadar böyle bir sorun yoktu ama elektrik birden yükselince bizim ve binadaki komşuların kaç tanesinin eşyaları da yandı. Elektrikten dolayı şuan mağduruz. 45 güne kadar akümüz gelmeyecek ve elektrik gittiği zaman biz dükkanlarımızı kapatamayacağız." dedi.

 

"DEDAŞ'ı ne kadar aradıksa cevap vermiyorlar"

Bu sorunun sürekli yaşandığını dile getiren Güngör, aynı sorunları geçen yılda yaşadıklarını ve bu sorunlarını defalarca dile getirmelerine rağmen bu sorunların bir türlü giderilmediğini söyledi.

 

Güngör, " DEDAŞ bizi mağdur etti ve etmeye de devam ediyor. Geçen yine basından okumuştu. Çağrı merkezi kurduk. Arıza için arayanlara anında cevap verilecek ve ihtiyaçlar giderilecek denilmişti. Ancak bu sorunları yaşadığımızda DEDAŞ'ı ne kadar aradıksa cevap vermiyorlar. Madem bu sorunları DEDAŞ'ın gidermesi gerekiyor, o halde yanan eşyalarımızı karşılaması ve doğan sıkıntılarımızı gidermesi lazımdır. Aksi durumda gerekli yerlere başvuracağız." ifadelerini kullandı. (Ali Adiyaman -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir