• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Van`ın Minik Dâhiler Ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Merkezi Mersin`de bulunan ve 04-12 yaş arası çocuklara Abaküs eğitimi vererek matematiği korkulu rüya olmaktan çıkaran Menar Mental aritmetik eğitimi, Van`da da veriliyor.

 

1 yıl önce eğitim vermeye başlayan merkezdeki öğrenciler geçtiğimiz günlerde Antalya`da düzenlenen Türkiye 2. Abaküs Mental Aritmetik Oyunları`nda kupa ve madalyaların bir çoğunu Vanlı çocuklar aldı. Türkiye`deki Menar Mental Şubeleri`nden 104`ünün katıldığı ve 30 kupa ve madalyanın dağıtıldığı oyunlarda 16`snı Van Şubesi`ndeki öğrenciler kazandı.

 

Çocukların elde ettiği bu başarı başta aileleri olmak üzere menar yöneticilerini de sevindirdi. Vali Münir Karaloğlu, Menar-Mental Aritmetik Eğitim Merkezi Van İl Temsilcisi Cesim Laçin, Eğitimci Selma Yaşar ve madalyaları toplayan öğrencileri makamında kabul etti. Yöneticileri ve öğrencileri elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden Karaloğlu, 3 ay önce Menar-Mental Aritmetik Eğitim Merkezi`ne devam kızları Meralsu ve Elif Meva`ya da 1. kuru bitirdikleri için başarı madalyalarını takarken, öğrencileri de çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Murat Dalgın - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir