• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Kılıçdaroğlu`ndan `Bedelli`ye Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti okulu açılışı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.Gazzeyardım gemilerine Türk fırkateynlerin eşlik edeceğine ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, "Gazze`ye yardımı Kızılay götürecekse zaten bir sorun yok. Çünkü Kızılay bizim milli kuruluşumuz. Gazze`de yeri var depoları var. Herhangi bir güvenlik sorunu olduğunu sanmıyorum. Ama yabancı bandıralı gemilere bizim savaş gemilerimiz eşlik edecekse bunun herhalde bir gerekçesi olması gerekir. Sanıyorum sayın Başbakan bunu parlamentoda bizlere açıklar" karşılığını verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik`in mezhepselliğe ilişkin açıklamaları için ise Kılıçdaroğlu, "Ciddiye alınacak birisi değil" dedi.

Bedelli askerlik konusunda da Kılıçdaroğlu, "Daha önce seçimlerde aile sigortası, intibak yasası, askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili yurttaşlarımıza söz vermiştik. O dönem sayın Başbakan askerlik süresiyle ilgili olarak `Peki bu ülkeyi kim savunacak` diye bizi eleştirmişti. Yaptığımız çalışmaların ve halka verdiğimiz vaatlerin tümünün uygulanabilir olduğunu artıkAK Partide gördü. Önümüzdeki süreçte bu parlamentoya gelecek. Biz de ayrıca kanun tekliflerimizi vereceğiz. Yurttaşlarımının bir şeyi unutmamasını istiyorum; ne söylediysek ince eleyip sık dokuduk, araştırdık ölçtük, biçtik tarttık ondan sonra kamuoyuna açıkladık. AK Parti bizi eleştirdi, doğruları söylemediğimizi söyledi. Boş vaatlerde bulunduğumuzu söyledi. Ama bugün bizim yaptıklarımızı, söylediklerimizi, halka vaat ettiklerimizi kendileri gerçekleştirmek istiyorlar. Bundan da memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, kendisine yönelik İsrail`in avukatlığını yaptığı yönündeki eleştirisini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Ben sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşlarının avukatlığını üstlenmekten onur duyarım. Onun dışında hiçkimsenin avukatlığını üstlenmedim. Avukatlığını üstlenen, o gruplardan o cemaatlerden madalya alanlardır. Amerika`da üstün hizmet madalyası Yahudi gruplarından alan kim; Recep Tayyip Erdoğan. O madalyanın gereği olarak avukatlığını yapıyor.

Füze Kalkanını Türkiye`ye getiren kim; İsrail`in güvenliği için; o avukatlığı üstlendiği için avukatlığın gereği olarak da bunu yapıyor. Şimdi halkın önüne çıkıp `yok İsrail`e savaş gemileri göndereceğiz, yok şunu yapacağız, bunu yapacağız` Bunların tamamı boş, halkı kandırmaya yönelim söylemler. Eğer sen halkın önünde saygın bir Başbakan olmayı kabul ediyorsa, öyle bir niteliğin varsa önce aldığın bu madalyayı iade edersin. Gereğini yaparsın, bende o zaman derim ki evet Başbakan gereğini yaptı" şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir