• DOLAR 32.507
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2483.601
  • ...
israil`den Futbolcuların Türkiye`ye Gidişine Yasak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil ve Türkiye arasındaki diplomatik krizin derinleşmesi sonucu, İsrail`in Maccabi’lı oyuncuları İstanbul`da oynanacak maçta İsrail Savunma Kuvvetlerinde halen askerlik hizmeti yapan oyuncularına oynama izni vermiyor. Maccabi Tel Aviv futbol taraftarları için bu karar büyük bir şok oldu.

Önümüzdeki Perşembe günü Beşiktaş - Maccabi Tel Aviv Futbol Kulübü ile arasındaki maç, Türkiye’deki güvenlik nedeni ile IDF, (İsrail Savunma Küvetleri)nde görev yapan futbolcuları katılmayacak ekibin diğer bölümü ise Avrupa Ligi eleme maçları için İstanbul’a gidebilecekler.

İstanbul’da oynanacak maç Maccabi Tel Aviv için tarihsel bir dönüm noktasıdır. İlk kez Avrupa Ligi grup aşamasına gelip oynama hakkına sahip olmuştur.

Spor Bakanı Suat Kılıç, basına verdiği demeçte “Perşembe günü oynanacak olan maç büyük bir itina ve Türk konukseverliliği ile Beşiktaş takımı ile oynanacaktır. İsrailli oyuncular emin bir şekilde evlerine döneceklerdir” dedi

Kılıç, "Türkiye ve İsrail arasında çeşitli konularda sorunlar vardır ama bu maça engel bir durum değildir"

Türkiye geçen yılki Avrupa Voleybol Ligi turnuva sırasında sıkı güvenlik önlemleri aldı ve Türkiye ve İsrail arasında oynana oyun halka kapalı olarak yapıldı. Küçük bir grup protestocu, İsrail`in 31 Mayıs’taki Gazze Filo baskını sebebi ile bazı göstericiler öfkelerini iki blok ötede göstermişti. Ancak polis tarafından durdurulmuştular.

Bundan önceki Temmuz ayında İsrail ve Sırbistan voleybol maçında Filistin bayrakları ile gösteri yapılmış protestocular ile polis arasında arbede yaşanmıştı.

İsrail’deki uzun askerli görevi nedeniyle, askerler spor dâhil farklı görevlerde bulunabiliyor.

İsrail’in Türkiye’ye gitmesine izin vermediği 6 futbolcu askerin Gazze katliamına ve Mavi Marmara Baskını’na katılmışlardı.

İsrail Türkiye’de sorgulanma ve tutuklanma endişesi taşıdığı için bu askerler futbolcuların Türkiye’ye gidişine izin vermediği belirtiliyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir