• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
israil PKK`ya Askeri Yardımda Bulunacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

iSRAİL - Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail`in Türkiye`nin yaptırımlarına karşılık olarak PKK`ya askeri yardım yapabileceğini söyledi.

 

Mavi Marmara olayı nedeniyle İsrail`e yaptırım uygulayan Türkiye`ye İsrail tarafından sert tepki geldi. Mavi Marmara katliamının yaşandığı günde Hatay`ın İskenderun ilçesinde PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı, kamuoyunda İsrail`in PKK üzerinden Türkiye`ye mesaj verdiği yorumlarına neden olmuştu.

 

İsrail bu defa somut bir ifadeyle PKK üzerinden Türkiye`yi tehdit etti. Aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Lieberman, Türkiye`nin İsrail`e karşı aldığı kararlara karşılık olarak `cezalandırıcı` adımlar atacaklarını söyledi.

 

Türkiye`nin bu hareketinin bedelini ağır bir şekilde ödeyeceğini söyleyen Liberman, PKK`ya askeri yardımda bulunabileceklerini söyledi.


İsrail`de yayımlanan Yedioth Ahronoth Gazetesi`nin haberine göre, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada , Türkiye`nin yaptırımlarına karşılık İsrail`in Ermeni lobisiyle işbirliği yapacağı ve PKK`ya askeri yardımı teklifi sunacağı ifadesine yer verildi.

İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir