• DOLAR 32.571
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2437.781
  • ...
Bilge Gençlik Kulübü İdam Kararlarını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü, Mısır`da verilen idam cezası kararlarını yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri, Mimarlık Fakültesi önünde yapacakları basın açıklaması için Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi önünde toplandı.

PKK`ye yakınlığı ile bilinen ve daha önce de provokatif eylemleriyle gündeme gelen DÜÖ-DER üyesi öğrenciler, Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerinin yapacağı basın açıklamasını engellemeye çalıştı.  

Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrenciler, yapılan engellemelere rağmen `Dicle`den İhvana milyonlar selam!` , `İhvana selam direnişe devam!` , `Kahrolsun Sisi seninleyiz Mursi!` ve `Defol Sisi seninleyiz Mursi!` sloganları atarak Mimarlık Fakültesine yürüdü.

Mimarlık Fakültesi önünde yapılan basın açıklamasını, Bilge Gençlik Kulübü adına Yasin Durmaz okudu.

"Binlerce Müslüman izzetli duruşlarından taviz vermemiştir"

Müslümanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan müstekbirlerin çeşitli baskı yöntemlerinin olduğunu söyleyen Durmaz, "Sürgün, zindan ve idam bu baskı yöntemlerinin başlıcalarıdır. Tarih boyunca Müslüman halklara uygulanan bu yöntemlerin altında zalimlerin acizliği vardır.  Geçmişten günümüze İslam davasına hizmet etmiş sabikun şahsiyetlerin idam gerekçeleri tarih kitaplarımızda yerini almıştır. Sudan bahanelerle idam edilen binlerce Müslüman, bütün bu baskı ve dayatmalara rağmen izzetli duruşlarından taviz vermemiştir." dedi.  

"Müslümanları idam kararlarına karşı tepki vermeye davet ediyoruz"

Açıklamanın devamında Durmaz, Müslümanların İslam davasını bulundukları beldelerde hâkim kılma çabalarını akamete uğratmaya yönelik gerçekleştirilen bu tür uygulamaların güncelliğini koruduğuna vurgu yaptı.

Durmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Birçoğu İhvan lideri olan 529 kişi hakkında mahkeme tarafından verilen idam kararları, Mısır Müftülüğü tarafından onanmayı beklemektedir. 529 kişi hakkında verilen idam kararlarının bir kısmı müebbet hapse çevrilmiş, 37 kardeşlerimize verilen idam kararı ise şuan Mısır Müftülüğünün onayını beklemektedir. Bilge Gençlik Kulübü olarak başta İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere, Arap Birliği, insan hakları örgütlerini ve uluslar üstü organizasyonları ve tüm dünya Müslümanlarını idam kararlarına karşı tepki vermeye, bu kararların uygulanmaması için gerekli adımları atmaya, Sisi yönetimini siyasi ve ekonomik baskı kurmaya yönelik uygulamaları gerçekleştirmeye davet ediyoruz."dedi.  

(Hamza Adiyaman/Zeki Aygur/Yusuf Aslan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir