• DOLAR 32.541
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.141
  • ...
Hükümetten Tutuklu Gazeteciler İçin Çalışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi`nde düzenlenen Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü`nün (BYEGM) 91. kuruluş yıldönümü kutlaması ve `Anadolu Basını Özendirme Yarışması 2010` ödül törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tutuklu gazetecilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin mesleğini yaparken hiçbir zaman tutuklanmaması ve sorgulanmaması gerektiğini belirten Arınç, "TCK`da ilgili maddelerde mutlaka bir iyileştirme yapmamız gerekiyor. Belli başlı 3-5 maddelik bir iştir bu. Bunu yapmak da zor değildir. Hazırlığımız vardır tartışmaya açtık. Daha çok beğenmeyenler konuştu. Yetersiz bulanlar konuştu. Neresi, ne kadar yetersiz? Dediğimizde herkes kendi konumuna uygun bir şeyler söyledi. Biz kişiye bir kanun çıkarmak durumunda değiliz. Ortalama suçun unsurlarını daha netleştiren, cezaları daha azaltan ve buna bağlı unsurlarını muğlaklıktan çıkaracak bir düzenleme yapmıştık. Umarım şimdi beğenilen şekliyle ekimden sonra tekrar gündeme getireceğiz" dedi.


Tutuklu gazetecilerin çoğu hakkında terör suçlaması olduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, "Eğer, `TCK`da yapılan değişiklik yeterli değil, biz aslında Terörle Mücadele Kanunu`nda değişiklik istiyoruz` deniyorsa bugüne kadar yüksek sesle söylenmedi. Sadece kulağımıza üflendi. Lütfen bunu savunanlar yüksek sesle Terörle Mücadele Kanunu`nda ne değişmesi gerektiğini, hangi maddenin hangi sebeple özgürlükleri kısıtladığını söylesin. Bunun üzerinde bir tartışma başlatalım" ifadelerini kullandı.


Köşe yazarlarını ve meslek örgütlerinin bu konudaki tutumlarını da eleştiren Arınç, "Ama gazetelerde bir türlü yazılıp başka yerlerde başka türlü konuşulmaya devam edilirse, terörle mücadelede kritik bir noktaya gelmiş Türkiye`de bu samimiyetsizlik demektir. İfade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler Terörle Mücadele Kanunu`nda vardır. Bunları kaldıralım diyebiliriz, bunları değiştirelim diyebiliriz. Ama bunu ben gazetelerin köşe yazılarında, meslek örgütlerinin başkanlarının ya da yöneticilerinin hazırladıkları raporlarda ve konuşmalarda görmek istiyorum. Bizi ne olur bu konularda uyarın ve samimi düşüncelerinizi ortaya koyun. Terörle Mücadele Kanunu değişmeli midir?, Değişmemeli midir? Değişecekse niçin? Değişmeyecekse niçin? Bunu ben kendi vicdanımda bir muhasebesini yapıyorum. Gazeteciler hapiste diyerek topu taca atmanın veya hedef saptırmanın bu meslektaşlarımıza da iyilik olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir