• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Siyer sınavı için yer vermedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Peygamber Sevdalıları  Platformuna üye STK’lardan Viranşehir Cami Der’in ilçede düzenlemek istediği Kutlu Doğum Siyer Sınavı(KDSS) için okul tahsis etmedi.

 

Siyasi partilerin etkinlikleri ve bazı düğünler için  okulları tahsis eden Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğünün Siyer sınavı için okul tahsis etmediğini belirten  Cami Der Başkan Yardımcısı Abdullah Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sert tepki gösterdi.

 

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Çelik şunları kaydetti: “25.05.2014 tarihinde Türkiye geneli düzenleyeceğimiz KDSS’nin ilçemizde de yapılması amacıyla ilçe merkezinde bulunan üç okuldan birinin tahsisi edilmesi  (18.08.2014 tarihinde )  talebinde bulunduk. Viranşehir Milli eğitim müdürü Ömer Sağır imzası ile “özel kuruluş ve derneklere okulların tahsisi edilmediği  ‘ bahanesi ile okul talebimizin ret edildiği tarafımıza  ( 29.04.2014/ 2301 ) iletildi.” dedi.

 

Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğünün gerekçesinin ipe un sermekten ibaret olduğunu ifade eden Çelik, “Okulların defalarca başta düğünler ve diğer toplantılar için kullandırıldığını bilmeyen yok. Örnek olarak 13. Mayıs 2013 tarihinde AKP danışma meclis toplantısı ve 14.04.2013 tarihinde AKP kadın kolları ( kadınlar çarşısı ) Kutlu doğum etkinliklerini Mustafa Kemal İlköğretim okulu toplantı salonunda yaptılar. Aynı salon düğün, nişan vb organizasyonlar için her hafta kullanılıyor. Göl okulunun kapalı okul bahçesi başta olmak özere birçok okul aynı amaçlar ve benzer etkinlikler için kullanılıyor. Milli eğitim müdürlüğü geçen yılda benzer bahaneler ileri sürmüştü. Milli eğitim müdürlüğünün bu olumsuz tavrını samimi bulmuyorum. Keyfi uygulama söz konusudur.” dedi.

 

“Bu okullar bu milletindir. Bu millette Müslüman bir milletir.”  Diyen Çelik  şöyle konuştu: “13.04.2014 tarihinde düzenlediğimiz kutlu doğum etkinliğine on binlerce vatandaş katılarak peygamber efendimize olan sevgilerini ispatlamıştır.  KDSS Türkiye genelinde yıllardır yapılan,  birleştirici özeliği olan ve toplum tarafından benimsenmiş bir sınavdır. Bu sınavın okul ortamlarında yapılması daha faydalı olacaktı. Düğünlere ( Birçok düğünde PKK propagandası yapılmasına rağmen düğünler devam ediyor.) ve iktidar partilerine tahsis edilen okul neden diğer derneklerden esirgeniyor. Aynı milli eğitim müdürü Selahattin Eyyubi Derneği öncülüğünde Suriyeli öğrencilere okul tahsisi ediliyor. Biz Suriyeli öğrencilere okul tahsisi edilmesine karşı değiliz. Fakat bize Okul tahsisi konusunda takınılan bu olumsuz tavra bir anlam veremiyorum. 2005 yılından bu yana sayısız etkinlik yaptık. Allah’a şükürler olsun bu güne kadar hiçbir aksaklık ve sorun yaşamadık. Milli eğitim müdürünün bu olumsuz tavrını şiddet ile kınıyorum. Milli eğitim müdürlüğünün olumsuz tavrını Peygamber sevdalısı halkımıza şikâyet ediyorum” dedi.

 

Çelik son olarak Milli Eğitimin takınmış olduğu bu olumsu tavır ne bizleri ve nede sınava katılacak yarışmacıları etkilemeyecektir. Sınavı sorunsuz bir şekilde Allah’ın izni ile yapacağız.” (Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir