• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Mısır`daki kararlar Adana`da protesto edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Mısır’da cunta mahkemesi tarafından 683 darbe karşıtına idam cezası verilmesini düzenleyeceği basın açıklamasıyla lanetleyecek. 

Platform adına konuşan Ekrem Ertaş, “Mısır`da askeri cuntanın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve hükümetine, darbe yaparak yönetimden uzaklaştırmalarının ardından, mahkemelerin darbe karşıtlarına yönelik vermiş olduğu hukuk ve İnsan haklarına aykırı kararlara bir yenisi daha eklendi. Daha önce 529 kişiye idam cezası veren darbe mahkemelerinin şimdi de 683 darbe karşıtına idam cezası vermesi kabul edilebilecek bir durum değil.” dedi. 

Ertaş, İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu olarak Cuma günü, Cuma namazı akabinde Adana 5 Ocak Meydanında bu durumu protesto etmek için kitlesel basın açıklaması düzenleyeceklerini belirterek, “Duyarlı tüm Adanalı Müslümanları Cuma namazı çıkışı 5 Ocak Meydanına bekliyoruz.” dedi.

Ertaş son olarak, "Mısır`daki Müslüman kardeşlerimizi tüm kalbimizle destekliyor, yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir