• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

MARDİN- MÜSİAD Mardin Şubesi Geleneksel 'Dost Meclisi' toplantısını Kızıltepe’deki Öğretmenevinde yaptı. Toplantı öncesinde kısa bir konuşma MÜSİAD Mardin Şubesi Başkanı Mehmet Ali Dündar, Dost Meclislerini Mardin ve tüm ilçelerinde yaparak bu ilçelerin ekonomilerine turizm ve tanıtımına dikkat çekmek istediklerini belirtti.

 

Dündar, “Kızıltepe Mardin'in en büyük ilçesi Mardin ekonomisinin yüzde 70'i Kızıltepe'den karşılanıyor. Kızıltepe Mardin'in ekonomik potansiyeli en yüksek ilçemizdir. Kızıltepe'de ihtiyaç duyduğumuz, yapılmasını beklediğimiz yatırımların kamu alanda veya özel sektör bakımından bunların önünü açacak ne tür girişimlerin yapılacağını hep beraber burada konuşacağız.”ifadelerini kullandı.

 

MÜSİAD üyesi Faruk Kılıç'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ve İlçede görev yapan bütün kamu kurum müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantının basına açık bölümünde soruları cevaplayan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de SİT alanı olan tepenin çevresindeki yapılanmalarla ilgili sorulan soruları cevaplandırdı.

 

Kızıltepe tepesinin şu an sit alanı içerisinde olduğunu ve koruma kararının olduğunu söyleyen Kaymakam Ermiş, "Burada devletin kamu kurum amirleri ve özel sektörlerin bir araya gelmesi çok güzel çok olumlu çok anlamlı buluyorum. Hep beraber bir arada olmamız beni ziyadesiyle memnun etti. Kızıltepe'nin tepesi şu an sit alanı içerisinde koruma kararı var. Yalnız özel mülkiyetlere ait kısımlar var yani kazılan kısımlar özel mülkiyette ait kısımlardır. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğümüzün bu konudan haberleri var. Orası askeri alan içerisindedir. Bu konuda bize herhangi bir şikâyet intikal etmedi. Ama bu konuyu ayrıca değerlendireceğiz." dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA)