• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Doğaüstü İlahi İlim `Görelilik İlkesi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Şüphesiz Allah, sonsuz ilim ve hikmet sahibidir. O, kullarına düşünmeyi emreder. Bu yazımda görelilik ilkesinden bahsedeceğiz görelilik formülüne baktığımızda hareket hızı (V) ne kadar artarsa hissedilen zaman daha azdır. Yani zamanın daha yavaş akması demektir. Bununla birlikte eğer hızımız(V) ışık hızı(C) kadar olursa, hissedilen zaman sıfır olur. Bu da zamanın hiç akmadığını gösterir. Yani zaman kavramı diye bir şey kalmıyor. Peki böyle bir şeyin olması sonsuzluk (ebedilik) değil mi? Yani ahiretteki ebedi hayat. Kur’an’da da bahsedildiği gibi hem cennettekiler, hem de cehennemdekiler ebedi hayata sahip olacaklar. Yani yaşlanmayacaklar. Ebedilikle ilgili bilgiler Kur’an’da yaklaşık 120 ayette geçiyor. Peki bundan yola çıkarak cennette ya da cehennemde ışık hızıyla hareket edeceğiz diyebilir miyiz? Mutlak hız ışık hızıdır ve ondan sonrası yoktur, matematiksel olarak tanımsızdır.
 

Bir başka mesele olarak; ahiretteki kütlemizin sıfır olduğunu da düşünüyorum. Aynı şekilde üç boyutlu şeklimiz de olmayabilir. Yani beden ölür ama ruh ahirete gider. Zaten madde kavramı insana dünyada verildi. Ama içindeki ruh, Allah’ın üflemesiyle canlılık kazanır. Bu konuyu biraz daha açmak gerekirse, bizim içimizdeki ruhu esir maddesi olarak düşünüyorum. Ama diyeceksiniz ki esir maddesi cansız varlıklarda da yok mu? Evet var. Esir maddesi her maddede var olan bir gerekliliktir. Diğer bir ifadeyle maddenin metafizik boyutudur.
 

Son olarak buna değinmek istiyorum. Allah, bildiğimiz gibi bize diyor ki: “Bütün her şey aleyhinize konuşacak”. İşte o konuşacak olan madde, bence cansız maddenin ruhumsu (esir madde) halidir. En doğrusunu Allah bilir.
 

Şüphesiz Allah dosdoğru söylemiştir. Selam ile…

 

Ali Örenç / Kayseri - Yaş: 19
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir