• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
`Eğitimsizliğin maliyeti, eğitimin maliyetinden yüksek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Türkiye Genç Eğitimciler Federasyonu`nun (TÜGEB) bu yıl 11. kez düzenlediği geleneksel Gençlik Şöleni, Onursal Başkan İlyas Bozkurt`un katılımıyla Tayyare Kültür Merkezi`nde düzenlendi.

Eğitimsizliğin maliyeti, eğitimin maliyetinden yüksek

Programın açılış konuşmasını yapan TÜGEB Genel Başkanı Ümit Kara, çekirdekten kaliteli bir gençlik yetiştirme projesi olan Revizyon Hareketi`nin eğitim kanadı olarak TÜGEB`in ilköğretimden liseye, üniversiteden öğretmenlere kadar eğitimin her kademesinde çok önemli çalışmalara imza attığını belirtti. 

Eğitimsizliğin, bireye ve topluma maliyetinin, eğitim maliyetinden çok daha yüksek olduğuna dikkat çeken Kara, toplumların eğitimsizliğin faturasını fakirlik, cehalet, işgal ve esaretle ödediklerini dile getirdi. 

Tayyare Kültür Merkezi`ndeki yüzlerce gencin hep bir ağızdan söylediği marşlarla katıldığı Hüdavendigar Mehterhanesi Bursa Mehter Takımı`nın gösterisinin ardından sloganlar eşliğinde kürsüye çıkan TÜGEB Onursal Başkanı İlyas Bozkurt ise konferansında gençlere önemli bilgiler verdi. 

Konuşmasına Çanakkale Savaşı`nın 99. yıldönümünü hatırlatarak başlayan Bozkurt, milletin tarihi boyunca yaşamak zorunda kaldığı savaşlar içinde çok ayrı bir yere sahip olduğunu vurguladığı Çanakkale Savaşı`nın eşsiz bir diriliş örneği olduğunu anlattı. 

“Kökü ayakta durdukça o ağaç yeniden meyve verir”

Başkan Bozkurt, şöyle devam etti: "Birinci Dünya Savaşı`nda düşmanlar İslam Dünyası üzerine çöktü. Bu savaşın en koyu safhasını yaşadığı ve Anadolu`nun kaderinin belirlendiği cephe ise Çanakkale Cephesi`dir. Çanakkale`den geçemeyen devletlerin Rusya`ya gerekli yardımı ulaştıramamasının etkisiyle Rusya`da yaşanan devrimle bu ülke savaştan çekildi. Böylece Doğu Cephesi`nden yapılan takviye, Anadolu`nun yeniden bizde kalmasına çok önemli katkıda bulundu. Anadolu`yu böylece kurtarabildik. 

Elimizdeki 23 milyon metrekarelik topraktan sadece 780 bin kilometrekaresi elimizde kaldı. Ancak burası, dalları Balkanlarda, Afrika`da Ortadoğu`da olan çınarın kökünün bulunduğu yer olan Anadolu`ydu. Unutulmamalıdır ki, bir ağacın yaprakları yolunsa da, dalları kesilse de kökü ayakta durdukça o ağaç yeniden meyve verir. 

Konuşmasının son bölümünde gençlere seslenen Başkan Bozkurt, şu sözlere yer verdi: "Vatanınız sizlerden ölmenizi değil, yaşamanızı ister. Okuyun; elleriniz silah değil, kalem tutsun. Birbirinizi sevin, birbirinizi ayrım yapmadan sevin. Kürt de, Türk de, Boşnak da, Çerkez de, Alevi de, Sünni de bizim kardeşimiz. İnsanları sevin ve onları sevgiyle kucaklayın.”

(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir