• DOLAR 32.544
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.109
  • ...
`Asgari ücret insan onuruna yakışır olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Hak-İş Bingöl İl Temsilcisi Abdulmecit Akdemir, 1 Mayıs nedeniyle yaptığı açıklamada, daha geniş sendikal hak ve özgürlük talepleri için, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunundaki barajların ve kısıtlamaların kaldırılmasının gerektiğini söyledi. 

Akdemir, kıdem tazminatı hakkının korunmasını, işsizlikle etkin mücadele istediklerini belirterek, “İnsan onuruna yaraşır saygın iş istiyoruz. Eşit işe, eşit ücret istiyoruz. İşsizlik Sigortası Fonu’nun amacı dışında kullanılmasına karşı çıkıyoruz. Sağlık ve sigorta alanındaki haklarımızın güçlendirilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. Ücretlerdeki ağır vergi yüküne hayır diyoruz. Yoksulluğun önlenmesini, Asgari Gelir Desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz” dedi. 

Aile Yardımı Sigortası’nın kurulmasını istediklerini ifade eden Akdemir, “Çalışanlara yönelik şiddet ve mobbingin önlenmesini istiyoruz. Kadına yönelik şiddetin engellenmesini, istihdamda kadın ve gençlere daha çok yer verilmesini istiyoruz. Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının karşılanmasını, tüm çalışanlar için ebeveyn izni istiyoruz. Engellilerin toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılmasının sağlanmasını istiyoruz. Gençlerin eğitim, staj ve işe giriş imkânları geliştirilsin istiyoruz. Herkesin barış içerisinde, huzur ve güven ortamında, birlik ve dayanışma içerisinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz” diye konuştu.

Ortadoğu’da zulmün son bulmasını isteyen Akdemir, darbelere karşı olduklarını vurgulayarak, “Ortadoğu, Afrika ve Asya başta olmak üzere tüm dünyada halk iradesine dayalı demokratik, katılımcı, çoğulcu yönetimler istiyoruz. Mısır’daki insanlık dışı hukuk garabeti kararları ve idamları telin ediyoruz. Mazlum Suriye halkının yaşadığı zulüm son bulsun istiyoruz. Darbelere hayır diyoruz. İdamlara hayır diyoruz. Yaşanan bu katliamlara Birleşmiş Milletler, AB, ABD, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği ve uluslararası insan hakları örgütleri ‘dur’ demelidir.” İfadelerine yer verdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir