• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Sanayi Bölgesi Meslek Lisesi Projesi imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Karacadağ Kalkınma Ajansına sunulan DTSO Organize Sanayi Bölgesi Meslek Lisesi Projesi için yapılan sözleşme, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun tarafından imzalandı. 

Proje kapsamında DTSO`nun Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde kurmayı planladığı özel meslek lisesi için makine ve metal teknolojileri alanlarının atölyeleri yapılarak gerekli makine ve ekipmanların satın alınması sağlanacak. 

Toplam bütçesi bir milyon 85 bin 650 TL olan projenin toplam bütçesinin yüzde 61’i Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından, yüzde 39’u ise oda tarafından karşılanacak.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar yaptığı konuşmada, ülkemizin ve Diyarbakır’ın en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirterek, “Bölgemizdeki işsizlik oranı ülke ortalamasının neredeyse iki katı durumunda. Öte yandan gelişen bir sanayimiz ve gelişen bir ekonomimiz var. Bu kadar işsizliğe rağmen, üreticilerimiz ve yatırımcılarımız için nitelikli eleman açığının olduğunu da görüyoruz.” dedi. 

Çözüm süreciyle beraber Organize Sanayi Bölgesinde yatırım talebinin arttığını söyleyen Sayar, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak, hem gençlerimize iş olanağı yaratmak, hem de yatırımcılarımıza kalifiye personel yetiştirmek amacıyla, OSB içinde, meslek lisesini kendi öz kaynaklarımızla kuruyoruz. Atölyeler için de Kalkınma Ajansımıza proje ile başvurduk ve sağ olsunlar bize destek verdiler. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz, hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. 

Sayar son olarak, Proje faaliyetlerinin Eylül 2014`e kadar tamamlanması hedeflediklerini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir