• DOLAR 32.562
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2426.32
  • ...
Taksim Israrının Türkiye`ye Hiçbir Katkısı Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, bütün dünyada işçiler ve emekçilerin sorunlarını 1 Mayıs`ta hükümetlere, iş verenlere duyurmak adına alanlarda toplandıklarını söyledi.

"Herhangi bir alan 1 Mayıs kutlaması için meşrudur, diğer alanlarda 1 Mayıs kutlanamaz` gibi bir algı dünyada yok" diyen Arslan, bazı alanların tarihsel olarak bir kısım hatıralarının olduğunu da ifade etti.

"İnatla Taksim`de kutlama ısrarı anlaşılır gibi değil"

Arslan, Taksim`in 1977`de yaşanan ve hala faillerinin bulunamadığı bir olayla anıldığını kaydetti. Aradan geçen yaklaşık 30 yılda Taksim alanının, miting alanı olmadığını vurgulayan Arslan, şunları söyledi:

"Bugün ısrarla `kitlesel olarak Taksim`de 1 Mayıs`ı kutlayacağız` diyen arkadaşlarımızın örgütleriyle 1 Mayıs`ı ortak olarak Kadıköy Meydanı ve Saraçhane Meydanı`nda uzun süre birlikte kutlamalar yaptık. `Taksimin dışında kutlama olmaz, Taksim bizim için kutsaldır, buranın dışında 1 Mayıs kutlayamayız` demek, tarihsel gerçekleri de inkar etmek demektir. Bu tavrın Türkiye`ye hiçbir katkısının olmadığını düşünüyorum. Bir kısım sivil toplum örgütlerin ve sendikaların ısrarı acaba çalışanların hangi sorunlarını çözecek. Tam tersi çalışanların daha rahat kutlama yapabilmesi için bütün alanlar emekçilere tahsis edilmişken inatla Taksim`de kutlama ısrarı anlaşılır gibi değil. Taksim`de kutlanmasına bizim bir itirazımız yok, yasaklanmasına da teşvik eden bir durumumuz yok. Bugün idare tarafından Taksim, miting alanına gerekçesi ne olursa olsun kapatılmışsa burada ısrar etmek yerine başka alanlarda bu mitingi yapıp eleştirilerimizi yine yöneltmek gerekir. Bunu inatla sürdürmek malesef göz göre göre istemek demektir, bu bir meydan okumaktır."

Arslan, Taksim`de kutlama yapma ısrarının kimseye hiçbir katkısı olmayacağını dile getirdi.

1 Mayıs`ı kavga, çatışma ve ideolojik mücadele aracı olarak görenler bulunduğuna ve bu durumu bir fırsat olarak kullanılacağına işaret eden Arslan, Taksim`de kötü bir görüntüye izin vermeden gereken tedbirlerin alınması konusunda çağrıda bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir