• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
`Kutlu Doğum` İçin Yurt Dışından Gelenler Ne Dedi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul’da Peygamber Sevdalıları Platformunun Kazlıçeşme Meydanı’nda yüzbinlerin katılımı ile düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğinin yankıları hala sürüyor. Yediden yetmişe tüm katılımcılar, gördükleri coşkulu kalabalıklar karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. 

Toplumun her kesiminden insanların katıldığı etkinlikte yurtdışından da katılımlar oldu. Gördükleri manzara karşısında duygulanan yabancı katılımcılar, bu tür büyük ve coşkulu bir kalabalığı ancak Peygamber Efendimizin sevgisinin yapabileceğini ifade ettiler. 

İşte o yabancı katılımcıların etkinlik hakkındaki düşünceleri; 

Musa Akkari

Ben Musa Akkari, Filistin’in Kudüs şehrindenim. siyonist zindanlarında 20 yıl tutuklu kaldım. Yaklaşık bir buçuk yıl önce HAMAS ile siyonistler arasında esir takası anlaşmasıyla serbest bırakıldım.

Ben bu coşkudan çok etkilendim. Bu manzarayı görünce duygulandım. Türkiye Müslümanlarının bu şekilde toplanıp, Resulullah (sav)’e toplu olarak salavat getirmeleri ve sevgilerini, aşklarını ifade etmeleri beni çok sevindirdi. Çok duygulandırdı. Ben geçen sene de programa katılmıştım. Ancak bu sene de, kalabalığın geçen seneye nazaran daha kalabalık ve daha coşkulu gördüm. Bu da bize hayrı müjdeliyor. Yine bu program Türkiye halkının her kesimin Kürtler ve Türklerin hepsi, bende aslen kürdüm, kalabalığın ve coşkunun bu şekilde artmasından iftihar ediyorum. Ben yine buradaki duygularımı Kudüs’te bulunan aileme iletiyorum onlara Türkiye halkının peygamber sevgisi için bu şekilde toplandıklarını söylüyorum. Onlar da çok seviniyor. 

 

Mahmut Atun

Ben Mahmut Atun Filistin’in Kudüs şehrindenim.

Ben bu güzel manzarayı görünce Allah’a şükrettim. Ben İstanbul’da bu mübarek programa ikinci kere katılıyorum. Böyle bir programla Resulullah (sav)’i kalplerde diri tutmak ve ümmetin sorunlarını hatırlatmak... Rabia simgelerini, Suriye bayraklarını kaldırmak ve Filistin direnişi desteklemek çok güzeldir. Bizler bu dünyada mazlumlar olarak İslam halklarının bu tür çalışmalarına çok seviniyor ve destek veriyoruz. 

Menduh Ali Yusuf

Ben Menduh Ali Yusuf Mısır İmar ve Kalkınma Partisi Genel İdare Kurulu üyesiyim.

Bu manzara ben en çok sevindiren manzaralardandır. Yaptığınız bu programlarla insanlara Peygamberleri (sav)’e sahip çıkmayı hatırlatıyorsunuz. Ben bu kalabalığın arasından yükselen tekbir ve salavatalar, yine Rabia ve diğer İslam âleminin sıkıntılarını hatırlatmak amacıyla atılan sloganlar işittiğimde, Allah-u Teâlâ’nın şu sözlerini hatırladım.  “Muhammed Allah’ın resulüdür. Onunla beraber olanlar kâfirlere karşı şiddetli, kendi aralarında da şefkatlidirler” Resulullah (sav) için toplanan bu topluluğu görünce onların kendi aralarında birbirlerine şefkatli olduklarını ve bu şekilde peygamber (sav)’in sünnetine sahip çıkıyorlar. Bu mübarek, güzel, hoş ve duygulu program için Allah size ecirlerini kat kat versin. Yine Allah-u Teâlâ’nın sizden ve hepimizden kabul edip, kıyamet gününde bizi şefaatine vesile ettirsin.  

İslam Ğamri

Ben kardeşiniz İslam Ğamri. Mısır’daki Cemaati İslami’ye bağlı İmar ve Kalkınma Partisinin Genel İdare Kurul üyesiyim. Yine Mısır’daki Darbeye Karşı Meşru Yönetimi Destekleyen Milli Koalisyon üyelerindenim. 

Burada Türkiye’de kardeşlerimin arasında bulunmam beni çok sevindiriyor. Yine bu büyük kalabalığa karşı sevgimizi belirtecek sözcük bulamıyorum. Çünkü bu program, İslam ümmetinin tek ümmet olduğunu gösteriyor. Yine Allah’ın kitabına ve Resulullah (sav)’in sünnetine bağlılığını gösteriyor.  İnsanların bu şekilde kalabalık bir şekilde İslam ve peygamber sevgisi için Toplandıklarını görünce anladık ki, bu ümmetin mağlup olması, hezimete uğraması, boyun eğmesi ve diz çökmesi mümkün değildir. Bu ümmet hiçbir zaman teslim olmayacak ve bu ümmet galip gelecek ümmettir. Yine bu ümmet kutsallarını geri alacak Mescidi Aksa’sını siyonistlerin ellerinden kurtaracak, Allah’ın izniyle Suriye’de Esed’e, Mısır’da Sisi’ye ve dünyadaki bütün zalim, tağutlara karşı galip gelecektir. Bu kalabalık bunun mesajını veriyor. Burada Türkiye’nin her tarafından hatta dünyanın her tarafından “La İlahe İllallah” kelimesi üzerinde bir araya gelmiş ve peygamber sevgisini gönüllere nakşederek, sevgilerini gösteriyor. (Mücahit Temel/ İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir