• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 09 Eylül Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Doğuş Gazetesi; `Bakan Eroğlu Batman`da`
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün Ilısu Barajında incelemelerde bulunmak üzere Batman`a gelecek.

`Beşiri`de İntihar`
Batman`ın Beşiri İlçesi ne bağlı Otluca Köyünde genç bir kız kendini iple asarak intihar etti.

Mezopotamya Gazetesi; `Komutanlardan Valiye ziyaret`
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kuvvet Komutanları, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilge ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu bölgemize yapmış oldukları ziyaret sonucu Batman`a gelerek Vali Ahmet Turhan`ı makamında ziyaret ettiler.

Medya Gazetesi; `Vergili Köyünde Seyid Bilal Şenliği`
Her yıl geleneksel olarak eylül ayının ikinci haftasında düzenlenen Seyid Bilal`ı Anma ve Becirman Şenlikleri başladı.

`Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Batman`da`
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu gün Batman `a gelerek Ilısu Barajında incelemelerde bulunacak.

Batman Postası Gazetesi; `Genelkurmay`dan Batman çıkarması`
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kuvvet Komutanları, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E.Murat Bilge ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu Güneydoğu`ya yapmış oldukları ziyaret sonucu Batmana gelerek Batman Valisi Ahmet Turhan`ı makamında ziyaret ettiler.

`Orman Bakanı Eroğlu Batman`da`
Ilısu Barajı İnşaatında incelemelerde bulunmak üzere bugün bölgeye gelecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Batman valiliğini ziyaret edecek.

Batman Gazetesi; `Batman Kerbela`ya Döndü`
Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün kuyu sahasındaki ana hat su borusu ve Havaalanı kavşağındaki ana hat borularındaki arızalar nedeniyle uyguladığı su kesintisine Batmanlılar hazırlıksız yakalandı.

`Bölgenin En Yoğun Hastanesi`
2009 yılında Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın hizmete açtığı 420 yataklı Batman Bölge Devlet Hastanesine günde 3 bin 500 kişi başvuruyor. Günde ortalama 800 kişinin Acil Servise geldiği hastanede günde ortalama 40 ameliyat yapılıyor. Güneydoğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en yoğun hastanelerinin başında olan Batman Bölge Devlet Hastanesi ayrı bir rekora daha imza atarak en çok ameliyat yapan hastanelerin başında geliyor.

Çağdaş Gazetesi; `Generaller Batman`a Çıkarma Yaptı`
Genelkurmay`ın Güneydoğu gezisi Batman`da devam etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kuvvet Komutanları, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilge ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu bölgeye yaptıkları gezi kapsamında Batman`ı da ziyaret etti. Sabah saatlerinde Batman Valisi Ahmet Turhan`ı makamında ziyaret eden generaller, kentte bir dizi inceleme sürdürdü.

Ziyarete 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Alâeddin Örsan ve Batman Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse de bulundu. Kuvvet komutanları, Batman Valisi Ahmet Turhan`la yaklaşık bir saat görüştü. Generallerin görüşmesi basına kapalı yapıldı.

`İntiharlar araştırılsın`
2000`li yıllarda yaygın olan intiharların yeniden hortlaması üzerine tedirgin olan aileler, psikolog ve psikiyatrları göreve davet etti. Son sekiz ayda 14`ü bayan 27 kişinin canına kıydığı Batman ve ilçelerinde uzun süreden beri intihar vakalarının araştırılmadığını söyleyen bazı aileler, şunları söylediler: "Bu yıl kimsenin beklemediği oranda vakalar gerçekleşti. Bu vakaların araştırılması gerekiyor. Daha önce kadın merkezleri başta olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlar uzmanları görevlendirip, intiharlarla ilgili geniş çaplı araştırmalar yapıyordu. Raporları doğrultusunda önlemler alınıyordu. İntiharların yeniden araştırılması aileleri az da olsa rahatlatacak."
Veysi Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir