• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
"Bu ayı fırsat bilerek mazlumlara çok dua etmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Girdiğimiz üç aylarla ilgili bir açıklama yapan Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği (Nuh Eğitim Der) başkanı Molla Nurettin  Tatar,    üç ayları

 

“Peki bu 3 aylarda neler yapmamız gerekiyor?”

Bu aylarda neler yapmamız gerektiği hakkında da bilgi veren Tatar,”Bu ayları fırsat bilip çokça zikirler yapılmalı, tövbe- istiğfar etmeli. Üç aylar ibadet aylarıdır. Kendimizi,nefsimizi  muhasebeye çekme aylarıdır. Nefis muhasebemizi iyi yapmalı,  kusurlarımızı görüp düzeltmeliyiz. Özellikle  Kuran-ı Kerim’i  bu ay gündemimize almalı,  onu okumalı ve okutmalıyız. Onun anlamını  da öğrenip hayatımızda tatbik etmeliyiz.” diye konuştu.

 

Bu mübarek ayları fırsat bulup Müslümanların kurtuluşu ve selameti için bol bol dua etmemiz gerektiğini söyleyen Tatar, “Allah’a binlerce şükrediyoruz,  hamd ediyoruz   ki, bizi bu üç aylara yetiştirdi. Bu şans bir daha elimize geçmeyebilir. Çünkü geçen yıl üç  ayalara ulaşıp bu yıl üç aylara ulaşamayan, aramızda olmayan nice insanlar vardır. O nedenle elimize geçmişken, bu fırsat iyi değerlendirmeliyiz. Peygamber Efendimiz (sav) Recep Allah’ın ayı,  Şaban benim ayım, Ramazan  da  ümmetimin ayıdır.’ deyişini unutmamalıyız. Bu vesileyle  tüm islam aleminin  üç aylarını kutluyorum üç ayların halkımız ve bütün dünya  müslümanları için birlik ,beraberlik ve kurtuluşa vesile olmasını yüce mevladan niyaz ediyorum.”dedi.   (Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir