• DOLAR 32.519
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.504
  • ...
Davet Gençliği Platformu Kars'ta konferans düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KARS - Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Davet Gençliği Platformu tarafından ‘İslam Dünyasındaki Direniş ve Sorumluluklarımız’ konulu bir  konferans düzenlendi.

 

Davet ve Kardeşlik Vakfı Müdürü ve aynı zamanda  Mavi Marmara Gazisi olan Muharrem Güneş’in konuşmacı olarak  katıldığı program,  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

İslam Dünyasında yaşanan zulmü anlatan sinevizyon gösterilerinin ardından konuşan  Güneş,  “Sisi, mahkumların asılma kararını reddedip kendini merhametli, bağışlayıcı bir karakter olarak gösterecek. İdam kararlarını da Cumhurbaşkanlığını kapmak için fırsata çevirmeyi düşünüyor.” diye konuştu.

 

“Allah bizi bu zulümden niye kurtarmıyor?”

Daha sonra İslam dünyasındaki direniş ve sorumluluklarımıza değinen Güneş,“Onlar bizden ahlaklı kişiler olmamızı istiyorlar. Kimseye karışmayan, sesiz, sedasız Müslüman portresi çizmemizi istiyorlar. Evet, bizler ahlaklı kimseler olacağız fakat, zulme karşı da duracağız. Bazı insanların ‘Allah bizi bu zulümden niye kurtarmıyor artık?2 dediğini duyarız. Oysa Allah her şeyden haberdardır Çünkü O, ‘Sakın Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.’ Ayet-i kerimesiyle sabittir.” ifadelerini kullandı.

 

Okunan ilahi ve ezgilerin ardından, program dua ile sona erdi.  (Ali Sünbül -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir