• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Yaşlılara Ücretsiz Ulaşım İmkanı Hayata Geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DÜZCE (AA) - Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığının 65 yaş üstündekilerin şehir içi ulaşımdan ücretsiz, şehirler arasında ise yüzde 50 indirimli yararlanması için uygulama başlattığını belirterek, "Bazı belediyelerin yaşlılardan çeşitli yollarla ücret aldığına dair şikayet aldık. Yargıya başvuracağız" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasanın genel kapsamlı olduğunu ve üzerinde ciddi çalışıldığını söyledi.

Bazı belediyeler tarafından tüketicilerden kart ücreti talep edildiğini, bunun hukuka aykırı olduğunu savunan Yılmaz, konuyla ilgili Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünden randevu istediklerini dile getirdi.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 65 yaş üstü kişilerin şehir içi ulaşımdan ücretsiz, şehirler arası yolculuklarda yüzde 50 indirimli yararlanması amacıyla uygulamayı hayata geçirdi. Bazı belediyelerin yaşlılardan çeşitli yollarla ücret aldığına dair şikayet aldık. Yargıya başvuracağız. Bakanlık, seyahat için nüfus cüzdanının yeterli olacağını belirtti. Bunu bakanlık söyledi. Bakanlık, bunu hazırlarken enine boyuna tartışmış, sivil toplum kuruluşlarının önerileri değerlendirilmiş ve en doğru yöntemin nüfus cüzdanı olduğu fikrine varmış.

Neden bu kararı almış? Çünkü Bursa`dan alınan kart, Ankara`da, Ankara`daki Kayseri`de geçmez ama nüfus cüzdanı Türkiye`nin her yerinde geçerlidir."

Engelli, dul ve yetim, şehit yakınları için çıkarılacak kartlar konusunda da yetkinin aynı bakanlıkta olduğunu vurgulayan Yılmaz, "O kartlar bakanlık tarafından verilir. Belediyelerin böyle kart verme yetkisi yoktur. Bu konuyla ilgili yargıya başvuracağız. Belediyeler bundan ek gelir elde etmeye çalışıyor. Fakir, fukaradan bunun alınması günahtır. Bu, tüketicinin hakkına limon sıkmaktır" şeklinde konuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir