• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
"Medya toplumsal değişimde ciddi rol üstleniyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - TRT’nin 50. yıl etkinlikleri kapsamında Dicle Üniversitesinde gerçekleşen “Medya Seminerleri” adlı programa Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Saraç, Yayın Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Alkış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, TRT Diyarbakır Müdürü İlyas Aksoy, TRT çalışanları, öğretim elemanları ve iletişim bölümü öğrencileri de programa katıldı.

 

Programda kısa bir konuşma yapan Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve Sosyolog Prof. Dr. Sabri Eyigün, “Günümüzde medyanın gücünün her geçen gün arttığını ve bununla beraber de bir takım sorunlar getiriyor. Televizyon şiddeti ve boşanmayı meşrulaştırır hale getirdi. Televizyonda diziler aile değerlerini de etkileyip insanlar üzerinde bir etki bırakıyor. Ve medya toplumsal değişimde ciddi rol üstleniyor.” dedi.

 

Medyayı sürekli günah keçisi göstermenin yanlış olduğunu söyleyen Dicle Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rüstem Erkan da, “küreselleşmeyle dünyada bir standart oluştu. Türkiye’yi bu açıdan değerlendirmek de gerekir. Medyayı sürekli günah keçisi göstermek ve algılamak da yanlıştır. Tasvip edilmeyen, tartışılan vakaların oranlarının dikkate alınması gerekir. Medya, yayın yaparken hangi kültürü hedef almalı sorusunun iyi değerlendirilmesi ve ona göre bir yayın politikasının belirlenmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

 

Konya Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat Şimşek ise, medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek bu olumsuzlukları kaldırmanın en önemli yolunun bilinçli anne, baba ve medya okuryazarı bir toplumdan geçtiğini söyledi.   (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir