• DOLAR 32.561
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2426.415
  • ...
Mısır`daki idam kararları protesto edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mısır cunta mahkemesi tarafından verilen idam kararları Diyarbakır’da protesto edilecek. Diyarbakır’da 72 İslami STK tarafından yapılacak kitlesel basın açıklaması, 2 Mayıs Cuma günü Dağkapı Şeyh Said Meydanında gerçekleşecek. Ulu Cami’de kılınacak Cuma namazının ardından kortej şeklinde yürüyüşünde yapılacağı eylemde, Dağkapı Şeyh Said Meydanına kadar yürünecek. Burada toplanacak STK üyeleri, Mısır cuntasını telin edecek.

 72 İslami STK adına yapılan davet açıklamasında;  “Mısır cuntasının başı olan muasır Firavun Sisi ve avenesinin  Amerika,İsrail ve iki yüzlü Batı ülkelerinin desteğinde, göstermelik Engizisyon mahkemeleri çerçevesinde  sürdürdükleri  idam- katliam kararlarının ilkinde 528 kardeşimiz idam cesasına çarptırılmıştı. Bu idam cezalarından 37 Müslüman kardeşimizin idam cezaları nihai olarak onanmışken geri kalanların tümünün cezaları müebbet hapis cezasına çevrilmiştir. Aynı göstermelik mahkemelerin, bu vicdansız kararlarından geri adım atmaları beklenmekte iken, tekrardan yürekleri dağlatıcı kararlara imza atmış olmaları neticesinde 683 Müslüman kardeşlerimizi daha idam cezasına çarptırmışlardır.” Denildi.

 Mısır cunta mahkemesi tarafından verilen idam kararlarının telin edildiği açıklamada; “Bütün bu idam- katliam kararlarını, diğer haksız- zalimane darbe ve uygulamalarını kınayıp tel’in etmek adına 72 İslami STK olarak,  02.05.2014 Cuma günü, Cuma namazı çıkışı Ulu Cami önünden kortej şeklinde yürüyüşe geçip Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması yapacağımızın kararını almış bulunmaktayız.”ifadeleri  kullanıldı.

 Zulme sessiz kalınmaması gerektiği ifade edilen açıklamanın sonunda; “Zulme ve zalimlere karşı her platformda duyarlılık göstermeyi şiar haline getirmiş olan Müslüman  Diyarbakır halkını bu kitlesel basın açıklamamıza destek sunmaya davet ediyoruz.”denildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir