• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
Çocuklara Camiler Gezdirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, bünyesinde okuttuğu Altın Çocuk Bahçesi`ndeki 4-6 yaş arasındaki okul öncesi 65 çocuğa camileri gezdirdi.

 2 grup şeklinde yaklaşık 65 erkek ve kız çocuğuna cami sevgisi aşılamak ve cami bilincini yerleştirmek amacıyla düzenelenen etkinlikte, cami imamları tarafından caminin amacı, namaz, abdest, dua gibi ibadetler gösterilerek tanıtıldı.

 “Çocuklarınıza en iyi bırakacağınız miras İslam terbiyesidir”
Yaptıkları faaliyet hakkında bilgi veren Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi Üyesi Osman Yıldız, derneklerinin bünyesinde okuttukları Altın Çocuk Bahçesi`ndeki 4-6 yaş arasındaki 65 kız erkek çocuğa cami sevgisi aşılamak amacıyla camileri gezdirdiklerini belirterek, "Yaklaşık 65 çocuğu camilere getirdik ve hocalar eşliğinde onlara camiyi tanıttık. Camilerde namazın kılınışı, duaların yapılışı ve caminin her vazifesini çocuklara gösterdik. Buradaki amacımız da budur. Peygamberimiz, `çocuklarınıza en iyi bırakacağınız miras İslam terbiyesidir. Çocuklarınız ilk konuştuğu zaman Allah`ın ismini onlara öğretin ve sağı solu bildiklerinde namazı öğretin." diyor. Bu çocuklarımıza camilerde yapılan ibadetleri hocalar eşliğinde tek tek onlara gösterdik." dedi.

 "İsteğimiz çocukların cami şuuruyla büyümeleridir”
Yaptıkları programın yaklaşık 3 yıllık bir program olduğunu ifade eden Şenay Coşkun, “Amacımız bu çocuklara cami sevgisi aşılamak ve Kur’an-ı Kerim’i öğretmektir. Peygamberimiz de, ‘sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir’ buyuruyor. Biz de bu amaçla bu yola baş koyduk. Şuan da yaklaşık 65 öğrencimiz var. Bunlardan 40-50 çocuk Kur’an-ı Kerim’e geçmiş durumda. Eylül 2013 ayında başladı programımız. Bu Haziran’da da 40-45 çocuk inşallah hatim yapacaktır. Burada çocuklarımıza camiyi sevdirmek, benimsetmek, cami bilincini çocuklara yerleştirmek istedik. Çünkü toplumumuzda cami denildi mi büyükler, yaşlılar akla geliyor. Her yaştaki insanın camiye gelmesini sağlamak istiyoruz. Burada çocuklara camiyi tanıttık, camide neler yapılabilineceğini gösterdik. İsteğimiz bu çocukların cami şuuruyla büyümeleridir.” diye konuştu.

 “Çocuklara cami sevgisini aşılamak lazım”
Mustazaflar Cemiyeti’nin yaptığı etkiliği çok beğendiğini dile getiren imam Murat Güneş ise, “Bu tür etkinlikleri çok güzel ve olumlu buluyoruz. Peygamberimiz buyuruyor ki, ‘bütün çocuklar İslam fıtratı üzerine doğuyor. Ama anne ve babaları onları ya Yahudileştirir ya da Hristiyanlaştırır, ya da başka bir dine mensup kılar.` Dolayısıyla bu tür etkinliklere Müslümanlar olarak çok önem vermemiz lazım. Bu tür etkinliklere çocuklarımızı alıştırmamız lazım. Onlara cami ahlakını, cami terbiye ve adabını öğretmemiz lazım. Biz bnu yapmazsak çocuklarımız ya tinerci olur, ya hırsız olur ya da uyuşturucu müptelası olur. Şuan da hepimizin çektiği ızdırap da bunu gösteriyor. Tüm Müslümanlar buna büyük önem vermek mecburiyetindedirler.” ifadelerini kullandı.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir