• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Üç Aylar "Dünya Hafızlar Haftası"yla başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Üç ayların ilk haftasını “Dünya Hafızlar Haftası” olarak ilan eden Evrensel Hafızlar Derneği, hafta çerçevesinde toplumda Kur’an-ı Kerim ve hafızlık bilincinin yaygınlaşması için Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde çeşitli programlar icra edecek.

 

Bu haftaya özel olarak Tarsus’ta da bir konferans gerçekleştirileceklerini belirten, Evrensel Hafızlar Derneği Mersin İl Başkanı ve Tarsus Gazipaşa Camii Müezzini Bülent Acun, şunları söyledi: "Hafızlık Allah Resulünden bugüne devam eden kutlu bir ibadettir. Bizim irfanımızda hafızlığın yeri ve değeri oldukça büyüktür. Adeta yürüyen Kur’an olan hafız, modern zamanın tabiriyle muhterem bir Kur’an işçisidir. Hafız, Allah Resulü’nün ifadesiyle insanların en hayırlısı bundan dolayı da en hatırlısıdır."

 

"Hafızlar Kur’an bahçesinin müstesna bülbülleridir”
Hafızların Kur’an bahçesinin bülbülleri olduğunu söyleyen Acun, “Bütün hafızlarımızın hafızlar haftasını en kalbi duygularla tebrik ediyor, vefat etmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyor, yaşayanlara sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Bu haftanın ülkemiz ve dünyamıza sevgi, barış, huzur ve esenlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm kardeşlerimin 3 aylarını ve Regaib kandillerini de bu vesileyle tebrik ediyorum." dedi.  (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir