• DOLAR 32.537
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2429.429
  • ...
Gürbulak`ta Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Peygamber Sevdalıları Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Doğubayazıt`a bağlı Gürbulak köyünde bu yıl ikincisini düzenlediği kutlu doğum etkinliği köy halkının katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. 

Sunuculuğunu Şahin Sonar’ın yaptığı program, Sinan Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ardından Mevlid-i Şerifi okumaları için Vahdet İlahi Grubu çocuk sanatçılarından Beytullah Gültekin, Emrullah Gültekin, Hasan Bora ve İlahi sanatçısı Erhan Güler sahne aldı. Mevlid-i Şerifin okunmasından sonra Vahdet İlahi Grubu Sanatçıları Mehmet Noğay ve Erhan Güler’in seslendirdiği ilahiler ile katılanlar coşkulu anlar yaşadı. 

Programda Kürtçe bir konuşma yapan İlahiyatçı Suat Çelik, "Onun (sav) arkadaşları sahabelerdi. İnsanlar içerisinde Allah Resulünü (sav) en çok seven sahabelerdi. Eğer biz de Resulullah`ı (sav) sevmeyi amaç edinmiş isek sahabeleri iyi tanımamız gerek.” dedi. 

Sahabenin peygamber sevgisine değinen Çelik, “Hz. Ebubekir bir sahabeydi. Allah Resulünün arkadaşıydı. Öyle bir arkadaş ki Allah Resulünü canından çok seviyordu. Allah’ın Peygamberi Hz. Muhammed`in (sav) başına bir şey geleceğine benim başıma gelsin derdi. Kardeşlerim! Allah Resulünü Hz. Ebubekir gibi sevmeliyiz. Gerçi aramızda Allah`ın Resulü Hz. Muhammed (sav) yok ama onun aramızda emanet bıraktığı sünneti var. Eğer biz onun sünnetini korur isek, tıpkı Allah Resulünü korumuş gibi bir sevgi göstermiş olacağız inşallah

Hani Allah Resulü Mekke’den Medine Hz. Ebubekir ile hicret etmek zorunda kalmışlardı ya, hani düşman onları öldürmek için asker göndermişti. O vakit Hz. Ebubekir 57 yaşında bir ihtiyar olmasına rağmen yolda Allah Resulüne bir şey gelmesin diye, azılı müşrikler Allah Resulüne zarar vermesinler diye etrafında adeta pervane gibi dönüyordu. İşte bizim de Allah Resulünün bize bıraktığı emanetleri olan Kuran-ı Kerim ile onun (sav) sünnetini aynen bu şekil muhafaza etmeliyiz." diye konuştu.

Buraya toplanan köy halkının peygamberini sevdiği gösterdiğini belirten Çelik, "Gürbulak köyü Peygamberlerini seviyorlar. Dolaysıyla onun Sünnetini, emanet bıraktığı Kur’an-ı Kerm`i de sevmeliyiz. Çocuklarımızı Peygamber Efendimizin (sav) terbiyesiyle büyütmeliyiz, ailemize ve iş yerlerimize onun (sav) ahlakını koymalıyız. İşte o zaman Allah Resulü Hz. Muhammed`e (sav) olan sevgimizi ispatlamış olacağız." diyerek konuşmasını noktaladı.

Kız çocuğu Şehadet Baran’ın okuduğu şiir ve Vahdet İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle devam eden program Şahismal Çeşit Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu. (Hasan Özbay / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir