• DOLAR 32.541
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2425.798
  • ...
"1. basamak sağlıkçılar geri hizmetlerde çalıştırılıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Tabip Odası, birinci basamak sağlık emekçilerinin sağlık hizmetlerinin aksadığı birimlerde çalıştırılmasına tepki göstermek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

 

Saat 12.30’da İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan açıklamayı Batman Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr. Ertuğrul Pekkolay yaptı. Pekkolay, yıllardır birinci basamak sağlık emekçilerini, sağlık hizmetlerinin aksadığı birimlerde çalıştırılarak sorunların giderilmeye çalışıldığını kaydederek, “Bu anlayışı ortadan kaldırma vaadiyle başlatılan Aile Hekimliği sisteminin, sağlık emekçilerine sadece performansa dayalı, sözleşmeli, esnek çalışma modelini yerleştirmeye, yani birinci basamak sağlık hizmetlerini özelleştirmeye yönelik gayret taşıdığını gördük.” dedi.

 

“Aşı kampanyaları sağlık meslek lisesi öğrencilerinden alınan desteklerle yürütülüyor”
Suriye’de yaşanan savaş ile birlikte halkın birçok salgın hastalık riskiyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Pekkolay, “Yıllar önce kökünü kuruttuğumuz polio virüsü (çocuk felci) toplumu tehdit etmeye başlamış, kızamık ve suçiçeği salgın düzeyine varmıştır. Koruyucu sağlık hizmetlerine en çok ihtiyaç duyacağımız hassas bir dönemden geçerken, aşı kampanyalarını sağlık meslek lisesi öğrencilerinden alınan desteklerle yürütürken, yani çocuklarımıza aşı yapacak sağlık çalışanı bulmada zorlanırken, bu alanı en iyi bilen, yürüten birinci basamak sağlık çalışanlarını ayrı bir mesleki eğitim ve deneyim gerektiren hastane acillerinde görevlendirmek nesnel gerekçelere dayanmaktadır.”  ifadelerini kullandı.

 

“Ankara Sağlık Bakanlığı önünde de tepkilerimizi göstereceğiz”
Cumartesi günü Ankara’da da toplanarak bir kez daha tepkilerini dile getireceklerini belirten Dr. Pekkolay, “1. basamakta çalışan biz sağlık emekçilerinin asla görevi olmayan, angarya iş yükü olan ve esas görevimiz olan 1. basamak koruyucu sağlık hizmetlerini nitelikli sunmamızı engelleyerek toplumun sağlık hakkını da tehdit eden ve bizlere dayatılan bu nöbetleri daha önceki eylem ve etkinliklerimizde tutmak istemediğimizi belirtmek istiyorum. Bu tepkimizi ayrıca 3 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00’de yurdun dört bir yanından gelecek sağlık emekçileri ile Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde toplanarak bir kez daha göstereceğiz.” şeklinde konuştu.  (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir