• DOLAR 32.607
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2497.003
  • ...
Bediüzzaman ve müsbet hareket
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA -  Yeni Asya Gazetesi Birecik temsilciliği Enver-Nebihe Karaata Kültür merkezinde ‘’Bediüzzaman ve Müsbet Hareket’’ konulu  bir konferans düzenledi. 

Program saat 20.00’de Abdullah Yazar Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle  başladı.  Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz ve Hukukçu Yazar M.Nihat Derindere konuşmacı olarak katıldılar. 

Bediüzzamanın hayatının ilk döneminde uğradığı Birecik’te olmanın ayrı bir manevi yönünün olduğuna işaret ederek başlayan Güleçyüz ‘’Öncelikle şunu ifade etmem lazım Bediüzzaman Said Nursi ortaya koymuş olduğu, geride bırakmış olduğu Risale-i Nur Külliyatıyla Kur’an’ın bu zamana yönelik , bu zamanın insanlarının ihtiyacı olan bütün temel meseleleri eserlerinde ortaya koymuştur.Ahir zaman şartları içerisinde insanlığın karşı karşıya olduğu bütün temel problemlerin çözümlerini Bediüzzamanın Risale-i Nur Külliyatında bulmak mümkündür.’’ dedi.

Programın diğer konuşmacısı M.Nihat Derindere ise konuşmasında Bediüzzaman Said Nursi’nin hukuki anlamda haklarının gasp edildiği başlıklar halinde anlatarak Bediüzzaman Said Nursinin tüm bu haksızlıklara karşı müsbet haraket ettiğini örnekleriyle anlattı. (Ömer Elmaoğlu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir