• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Şanlıurfa`da Yeşilay Şubesi niçin yok?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Madde bağımlılığının ciddi boyutlara ulaştığı Şanlıurfa ilinde, uyuşturucuyla mücadele konusunda ülke genelinde çalışmalar sürdüren Yeşilay Cemiyetinin bir şubesinin olmaması, bu konuda birçok eksikliğin olduğunu ortaya çıkardı. 

Son günlerde Şanlıurfa’da gündemin ilk sırasına oturan madde bağımlılığı konusunu görüşmek için ulaştığımız Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Temsilcisi Muharrem Çelik ile cemiyete ait bir şubenin olmamasından dolayı bir parkta görüşmek zorunda kaldık.

Yeşilay Temsilcisi: “Bana ulaşmak isteyenlere adres belirtemiyorum"

Yeşilay Cemiyetinin Şanlıurfa ilinde neden yerinin olmadığı sorusunu yönelttiğimiz Çelik, şöyle konuştu: “1920`lerde kurulan cemiyetimizin şu an için Şanlıurfa`da şubesi yok. Daha yeni şube olmaya çalışıyoruz. Ayrıca kendimize ait herhangi bir yerimiz de yok. Bize ulaşmaya çalışan insanlar ancak telefon üzerinden bize ulaşmaya çalışıyorlar. Hemen her gün çok sayıda kişi beni arıyor. Tedavi olmak için bilgi isteyen, nereye gideceğini bilmeyen, birçok insan beni arıyor. Maalesef bu konuda bir buluşma noktası belirtemiyorum." şeklinde konuştu. 

Kendilerine bir yer verilmesi için defalarca resmi makamlara müracaat ettiğini belirten Çelik, kendilerine olumlu bir cevap verilmediğini ama yeni gelen Vali İzettin Küçük`ün bu konuda kendilerine yardımcı olacağını umduğunu söyledi. Şanlıurfa`da yeni açılacak şube ile önemli projeler üreteceklerini ifade eden Çelik, yetkililerin bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. 

Yeşilay nedir?

Birinci dünya savaşından sonra manevi tehlikelere karşı 1919 yılında Şeyhülislam İbrahim Efendi, Doktor Mazhar Osman ve arkadaşları gizlice "Alkol ve Uyuşturucu Maddelerle Mücadele" teşkilatını kurdular. Daha sonra bu kurucular İstanbul`da resmi olarak 5 Mart 1920’de Yeşil Ay anlamına gelen "Hilal-i Ahdar" cemiyetini resmen kurdular. 

Toplum içerisinde ahlaki ve kültürel bir kalkınma içerisinde uyuşturucu madde, alkol ve sigara tüketimi gibi zararlı maddelerle mücadele eden cemiyet, alkol ve uyuşturucu düşkünlerinin tedavi edilmesi için sergiler, kurslar, geziler, konferanslar, makaleleler ve televizyon programları gibi birçok etkinlik yapıyor. Aynı şekilde kendi konularında bölgesel çalışmalar yapmak üzere şubeleri de bulunuyor. (Osman Gülebak- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir