• DOLAR 32.591
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Şampiyon Şefler Bingöl`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen konferansa katılan şampiyon şefler, standart yaşamdan sıyrılma, kariyer hedefleri ve azim üzerine konuşmalar yaptı.

Konferansta konuşan 2009 Dünya Çikolata Şampiyonu Hakan Doğan, ailesinin 120 yıl fırın işi yaptığını ifade ederek, "Ben ise ekmekçiyim çikolata benim çocukluk aşkımdı. Çikolata yapımında hiç kimsenin yapmadığı bir şeye hemen ulaşabildim. Çünkü bir şeyi çok severek ve isteyerek yaptığımız zaman birileri mutlaka sizi buluyor ve diyorlar ki, bu insan bu işin delisi ve bu insanla bir şeyler yapılabilir.” diye konuştu.

Tıp Fakültesini ikinci sınıfta bıraktığını belirten Doğan şunları söyledi: “Ailem tıp fakültesini okumamı istedi. Ben tıp fakültesinin bana göre olmadığını ikinci sınıfta anladım. Daha sonra ailemin işini yapmaya başladım. Bana etrafımda bulunanlar hep tıp okursun, Hâkim olursun saygın biri olursun derlerdi. Ben hayatta işini severek saygın olunacağını düşünüyorum.”

Daha sonra söz alan 2012 dünyanın en iyi yemek tarifi yazarı ve araştırmacı Aşçıbaşı Şef Muhammed Ömür Akkor, “Her şeyi kendimizi okul başarılarımız ile toplum standartları ile kıyaslarsanız kendinizi kısıtlamış olursunuz. Ben hiç öyle düşünmedim. Benim sevdiğim bir iş var ve peşinden gideceğim." dedi.

Şampiyonların bugün saat 12.30’da Üniversiteye ait Sosyal Tesislerinde öğle yemeği hazırlayacakları bir gösteri yapacakları belirtildi.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir