• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Suyun Altından 193 Ceset Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Park, kabine toplantısında, "Güney Kore kaza yüzünden pek çok kıymetli hayat kaybetti, halktan özür dilerim, çok üzgünüm" diyerek, kazaya ilk müdahalenin "yetersiz" olduğunu söyledi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, bu konuşmadan önce kazada hayatını kaybeden öğrencilerin okuduğu Ansan kentini ziyaretinde Park, kurban yakınları tarafından protesto edildi.

Arama çalışmaları sürüyor

Resmi rakamlar, şu ana dek çıkarılan ceset sayısının 193`e yükseldiğini gösterirken, dalgıçlar, üzerinden yaklaşık 2 hafta geçen kazanın ardından hala kayıp olduğu bildirilen 100`den fazla kişiyi aramayı sürdürüyor.


Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının, feribottakileri olması gerektiği gibi koruyamamak ve kaza anında kurtaramamakla itham ettiği yöneticilere öfkesinin giderek büyüdüğü ifade ediliyor.

Güney Kore`de yolcularının büyük bölümünü öğrencilerin oluşturduğu ve 470`ten fazla kişi taşıyan feribot, 16 Nisan`da batmıştı. Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası`na giden 6,325 ton ağırlığındaki Sewol feribotu, Byungpoong Adası`nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla soğuk sulara gömülmüştü. Kazadan 22`si mürettebat 174 kişi kurtulmuştu.

Başbakan Chung Hong-won, kurban yakınlarının suçlamaları üzerine önceki gün istifasını sunmuştu.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir