• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Keşmir`de 500 Kişi Gözaltına Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan`daki Keşmir bölgesinin başkenti Srinagar’da seçim güvenliğini ihlal ettikleri iddiasıyla çarşamba günü yapılacak oy verme işlemi öncesi yaklaşık 500 genç gözaltına alındı.

Dünyanın en büyük ve en uzun süreli seçimlerinin yapıldığı Hindistan`da polisin, Keşmirli gençleri "potansiyel suçlu" olarak gözaltına aldığı ifade edilirken, bağımsızlık yanlısı grupların liderlerinin de daha önce tutuklandığı bildirildi.

Basına açıklama yapan bölge polis yetkilisi, “Seçim sürecini bozmaya çalışan kimseye izin verilmeyecektir. Gözaltılar yapılmış ve şiddete başvuranlar, seçmenleri sindirmeye çalışan, huzuru bozmaya çalışanlara yönelik gözaltılar devam edecektir” dedi.

1989’dan beri Keşmirli gruplar, Keşmir’in Himalaya bölgesinin bir bölümünün kontrolünü elinde tutan Hindistan’dan bağımsızlığını alması ya da komşu Pakistan ile birleşmesi için mücadele veriyor.

Hindistan`da 7 Nisan`da başlayan 9 aşamalı seçim, 12 Mayıs`ta sona erecek. Seçim sonuçlarının 16 Mayıs`ta açıklanması bekleniyor. Seçimde toplam 815 milyon seçmenin oy kullanması bekleniyor. Seçmen sayısı, son seçimin yapıldığı 2009`dan bu yana yaklaşık 100 milyon arttı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir