• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Mısır`daki idam cezaları protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, Mısır`daki 529 idam kararını protesto etmek için basın açıklaması düzenlendi. Yeşilsu Cami’nden Balıklı Parkına kadar sloganlar eşliğinde yürüyen grup burada yaptığı basın açıklamasıyla Mısır`daki idam kararlarını protesto etti. 

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına basın açıklamasını okuyan İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, Mısır`da 529 kişiye idam kararı veren Mısır yargısını baltacılara benzetti. 

Mısır`da yapılan darbenin yıllardır Filistin`i işgal eden İsrail`in güvenliğini tahkim etmeye yönelik olduğunu belirten Arslan, "Mısır`da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek, 529 masum kardeşimize sahip çıkmak için buradayız. Bize, size ne Filistin’den, Gazze’den, Arakan’dan, Orta Afrika’dan, uslu çocuklar olun ve sesinizi çıkarmayın diyorlar. Ama bizler idamları durdurmak, 529 Mısırlı mazlum adına ses vermek ve insanlığın vicdanına seslenmek için buradayız. Yaşanan kepazeliklere sesimizi yükseltmek Firavun’un karşısında olmak yetmez, Musa’nın da yanında olmak lazım. Müslüman Kardeşlerin şahsında Mısır halkının yanında olduğumuzu haykırmak için buradayız.” dedi. 

Arslan son olarak, “Özgürlük ateşiyle yola çıkan 529 kardeşimizin boynuna ölüm düğümü atmak için kurulan darağaçlarını yıkmak için buradayız. Biz bu zihniyeti sanığın idamını delillerin bilahare toplanmasına kararları ile bilinen istiklal mahkemelerinden tanıyoruz. Biz bu zihniyeti 28 Şubatın yürütülen tanklarından biliyoruz. Yazdığı bir kitap yüzünden asılan İskilipli Atıf’tan tanıyoruz. Mısır’da Sisi darbesiyle tutulmaya çalışanlar da er ya da geç yıkılacaklardır.” diye konuştu. 

Basın açıklamasının ardından kalabalık Hüseyin Güneş Hoca tarafından yapılan duanın ardından sessizce dağıldı.

(Ökkeş Korkmaz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir