• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
RTEÜ`de seçim tarihi belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİZE - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi`nde (RTEÜ), 15-20 Mayıs 2014 tarihleri arasında rektörlük seçimine gidecek. Seçimin 16-17 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılması bekleniliyor. 

RTEÜ`de yaşanan ilan krizi, Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz`ın istifası ile son bulduktan sonra Yılmaz’ın yerine rektörlüğe Prof. Dr. Hüseyin Karaman Rektör Vekili olarak atanmıştı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın, Rektörlük için aday olduğu öğrenildi. 

15 Ağustos 2013 tarihinde vekaleten atandığı RTEÜ Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Karaman, yapılacak seçimlerde en  güçlü aday görülürken, Karaman’ın Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulacak 3 isim arasında yer alması ve Cumhurbaşkanı Gül’ün de Karaman’ı asaleten RTEÜ Rektörü olarak ataması bekleniyor.

Rektörlük seçimleri için henüz resmi olarak adaylığını açıklamamış olsa da Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu’nun da rektörlük için aday olacağı, Eski Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Osman Karamustafa’nın ise aday olmayacağı öğrenildi. Rektörlük seçimine kadar başka adayların da çıkması da bekleniliyor. 

Rektörlük seçimlerinde en çok oy alan 6 adayın ismi RTEÜ tarafından YÖK’e bildirilecek. YÖK de bu 6 adaydan 3’ünün ismini Cumhurbaşkanına sunacak. Cumhurbaşkanı da 3 isim arasından RTEÜ’nün yeni rektörünü atayacak.  (İlyas Tunç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir