• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2411.971
  • ...
Mısır`daki idam karaları protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Mısır’da 529 darbe karşıtı eylemciden 37’sinin idamının onaylanması ile  aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi başkanı Muhammed Bedii’nin de bulunduğu  683 kişi hakkında idam kararı vermesine tepki gösteren İHH Şanlıurfa Şubesi Şanlıurfa’nın Rabia Meydanı’nda kılınan yatsı namazının ardından basın açıklaması okudu. 

Şanlıurfa merkezindeki  Rabia meydanında cemaatle kılınan namazın ardından, tüm dünya Müslümanlarına,  özellikle Mısırlı müslümanlar için dualar edildi. 

Basın toplantısında ‘Kahrolsun İsrail’, ’İhvana selam direnişe devam’, ‘ zalimler için yaşasın cehennem” sloganları atıldı. 

Batılı ülkeler ile bazı Arap devletlerinin cunta yönetimine sahip çıkmasının cuntayı cesaretlendirdiğini ifade edilen açılamada, Mısır halkının yalnız bırakıldığı belirtildi.   

Türkiye ‘de bir ağacın kesilmesine ya da twitterin kapatılmasına gösterileni sert tepkiyi göstermeyen batılı devletlerin sınıfta kaldığını belirtilen açıklamansın sonunda, aynı oyunların Türkiye’de de oynanmaya çalışıldığına dikkat çekilerek, Mısırlı müslümanların idam pahasına da olsa mücadelelerine devam edecekleri ve oynanan oyunları bozacakları  ifade edildi. 

Protesto eylemine katılan grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.  (Osman Gülebak-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir