• DOLAR 32.577
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2432.34
  • ...
Mısır yargısı cübbe giymiş baltacılardır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ  - Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Mısır’da  683 kişi hakkında veilen idam kararlarını protesto etti.Fevziye Camisi avlusunda yapılan basın açıklamasını Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına H. İbrahim Keleşoğlu okudu. Keleşoğlu yaptığı açıklamada idama kararlarına sert tepki gösterdi.  Keleşoğlu, İsrail, ABD, AB ve Körfez diktatörlerinin de yer aldığı uluslararası konsorsiyumun Siyonist işgalci İsrail’in güvenliğini sağlanması, Mısır’dan Filistin’e açılan özgürlük tünellerinin kapatılması politikası ve uygulanan tiyatronun ve 529 masuma verilen idam kararlarına 683 kişinin eklenerek herkese gözdağı verildiğini ifade etti.

 

Keleşoğlu ‘’Otuz yıllık Mübarek zulmünden sonra seçimler de halkın yüzde elli ikisinin oyuyla başa gelen Muhammed Mursi’ye ve Mısırda halkın iradesinin tecelli etmesine engel olan entrikacılar ve emperyalist güçler dikta rejimden kalan askeri ve yargı bürokrasinin müdahalesiyle İsrail’e selam çakmış ve ‘ telaşlanmanıza gerek yok firavun ölmedi’ demiştir.” İfadelerini kullandı.

Bu, kandan beslenenlerin senaryosudur

“İslami Hassasiyeti yüksek siyasi aktörlerin ve İslami yapıların zayıflatılması, itibarsızlaştırılması, pasifize edilmesi ve bu sayede söz dinleyen kukla yönetimlerinin önünün açılması uluslararası kapsamlı bir projedir. Diyen Keleşoğlu  şu açıklamalarda bulundu: “Bangladeş’te Cemaati İslaminin yönetici ve mensuplarını hedef alan yargı darbesiyle gerçekte Siyonizm’in emir eri Sisi’nin Mursi ve İhvana yönelik darbesi, birbirine akraba darbelerdir. Kalemlerine kandan mürekkep dolduran senaristlerin kirli senaryosudur.

Müslüman kanının vazgeçilmez rekor olarak kullanan bu kirli uluslararası şebekeyi durdurmamak, İslam coğrafyası üzerinden söküp atmamak, zulme sesiz kalmak, zulme ortak olmak ve dilsiz şeytanlığı kabul etmektir. Vahşet uygulamalarını rutinleştiren Sisi darbesi sadece Mısırlı kardeşlerimiz değil bütün İslam coğrafyasını ve Müslüman toplumları cezalandırmanın yeni miladıdır. Bizim için şunu diyorlar; ‘size ne mısırdan, size ne Filistin’den, size ne Gazze’den , siz ne Orta Afrika’dan siz ne doğu Türkistan’dan size ne Arakandan uslu çocuklar olun ve sesinizi çıkarmayın’ ama sesiz kalacak değiliz.”

Kararlar 21. yüzyılın utanç vesikasıdır

 Keleşoğlu  “Mısır istiklal mahkemeleri yapılan darbeye direnen onurlu insanların şiddete teşvik ve karakollara saldırı gibi uydurma gerekçelerle dar ağaçlarına çekmeye; karar ön karar hükmündedir ve temyize açıktır diyerek alıştıra alıştıra toplu cinayetlere yol açıyor. Mısır yargısının cübbe giymiş baltacılardan oluştuğunu söylemek kehanet olmayacaktır.

Evrensel hukuk ölçütlerine, insanlık kriterlerine, İslami hükümlere her yönüyle aykırı olan bu karar uygulanır ve bin iki yüz on iki idam kararı infaz edilirse, insanlık tarihi büyük bir kara lekeye sahip olacaktır. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır ordusu demokrasi inşa ediyor diyerek darbeyi meşrulaştırmaya, BM İnsan hakları komisyonu Yargılamayı bekleyen İhvan üyelerinin hakkında endişe duyuyoruz” tansiyonu düşürmeye yönelik açıklamalarıyla işi geçiştirmeye çalışmaktadır. Askeri vesayeti seçenler unutmasınlar ki ‘Zulm ile abad olanın sonu berbat olur’ Türkiye de 27 Mayıs, 12 Eylül,28 Şubat, e muhtıra gibi küresel operasyonlar tutmadı ve bu zihniyeti on yıllardan beri yapılan darbelerden tanıdığımızı bir daha belirtiyoruz.

21.yüzyılın utanç vesikası olan başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin, işkencelerin, katliamların, idamların son bulması içinde Uluslararası kamuoyunu sorunlu değil sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Zalimler tarafından ezilen ve susturulmak istenen tüm masum ve mazlum insanların yanındayız. Darbeleri, muhtıraları, operasyonları ve bütün antidemokratik oluşumları kınıyor ve insan iradesine yönelmiş her türlü müdaneleri reddediyor ve İhvan’a selam direnişe devam diyoruz.” diye konuştu.

Protesto sırasında sık sık darbe yönetimi ve İsrail aleyhinde sloganlar atıldı.

(Medeni Topaloğlu/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir