• DOLAR 32.513
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2423.348
  • ...
Hastanelerdeki ölüm vakalarında ihmal iddialarına cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da iki gündür yaşanan ölümlü vakalarda hastanelerin ihmalleri konuşuluyor. Medyada çıkan haberlerde hastanelerdeki doktorların ihmali olduğu iddia edilirken, hastane yönetimleri de bu haberleri yalanlayan yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Hastaneler hakkındaki iddialar ve bunlara karşı hastane yetkilileri tarafından yapılan basın açıklamaları halkın kafasını karıştırıyor.

 

Bozova'ya bağlı Yaslıca Köyü'nde 2 katlı evin damında bu sabah oynarken, oynayan dengesini kaybederek aşağı düşen  C. V.adlı küçük çocuk, ailesi tarafından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Acil serviste yapılan müdahale sonucunda, karaciğerinde iç kanama geçirdiği belirlenen küçük C.V. hayatını kaybetti. Ölüm haberini duyan çocuğun yakınları, çocuklarının doktor ihmali nedeniyle öldüğünü ileri sürerek doktorları suçladı.

 

Bu iddialar üzerine Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Abdülkadir Yetişgin, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada iddiaları yalanlayan Yetişgin, hastanın acil bölümüne getirildiği andan itibaren, hasta için her türülü müdahalenin yapıldığını belirterek, hastanın çocuk cerrahisi uzmanı tarafından ileri bir merkeze sevki uygun görülmüş olduğu halde, bunun akrabaları tarafından kabul edilmediğini, ilerleyen saatlerde durumu ağırlaşan hastanın,  sevkinin artık mümkün olmadığını ve yapılan tüm müdahalelere rağmen, C.V.'nin hayatını kaybettiğini belirtti.

 

Medyaya yansıyan diğer bir haber ise Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde, ilk doğumu için getirilen 36 haftalık hamile R.M'nin, 3 kilo 100 gram ağırlığındaki erkek çocuğu, anne karnında hayatını kaybetti. Ölü bebek sezaryenle alınırken, R.M.'nın yakınları ise, daha önce hastaneye geldiklerini, doktorların hastalarını erken taburcu ettiğini, bu ölümün bundan dolayı gerçekleştiğini belirterek hastane yönetimini suçladı.

 

Bu iddialara cevap veren Kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği ise yaptığı açıklamada, Remziye Modanlı İsimli hastanın, 23.04.2014  Çarşamba günü Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinin acil servisine, ishal ve ara ara gelip geçen karın ağrısı şikâyeti ile başvurduğunu, hastanede gerekli tüm sağlık taramalarının yapıldıktan sonra yatışının yapıldığı belirtilerek, yapılan kontroller sonucu hastanın durumunun iyi olduğunu ve taburcu edildiğini, 2 gün aradan sonra tekrar hastaneye gelen aynı hastanın, çocuğunun hayatını kaybettiğini belirledikleri  ifade edildi.

 

Ayrıca bebeği ölen annenin, bir daha çocuk sahibi olamayacak haberlerinin de yalanlandığı açıklamada, çocuğu ölen hastanın bir daha anne olmasına engel olacak herhangi bir müdahale (rahim alınması, vb.) yapılmadığı da ifade edildi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir