• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...

ŞIRNAK- Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) mali destek programlarına son 15 güne girildiğini bildirdi.

 

DİKA Mali Destek Programı başvurularına  15 gün kaldığını ifade eden DİKA Koordinatörü Faik Buğday, Şırnak’ın daha çok programdan yararlanması gerektiğine dikkat çekerek ‘’DİKA Mali Destek Programlarımıza başvuru süresi azalmaktadır.Başvuru süresinin dolmasına yaklaşık 15 gün var. Biz Şırnak’ın daha fazla yararlanmasını istiyoruz. Bunun için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Ancak ofisimizde bir uzmanımız olduğundan istediğimiz kadar sahaya çıkıp potansiyel işletmelere ve iş adamlarına ziyaretler gerçekleştiremiyoruz’’dedi.

 

Tüm ilçelere gerekli tanıtım ve bilgilendirmenin yapıldığını ifade eden Buğday’’Tüm ilçelerimizde bilgilendirme toplantıları yapıldı .       Paydaş veri tabanımızdaki iş adamları  ve kurumların hepsine mail ve SMS ile ulaştık ancak ulaşamadığımız iş adamlarımızın son tarih olan 9 Mayıs’ı geçirmeme noktasında duyarlı davranmalarını istirham ediyoruz. Henüz kararını vermemiş iş adamlarımızı ve  başvuru noktasında sıkıntı çeken kurumlarımızı, onlara yardımcı olmak üzere ofisimize davet ediyoruz’’ dedi.

 

Buğday,  2014 yılı teklif çağrısı kapsamında  Sektörel Gelişim Mali Destek Programı   Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı  ve ‘Tarımsal Üretimde Su Kaynaklarının Etkili Kullanımı Mali Destek Programı’ olmak üzere üç ayrı Mali destek programı ile 150 milyon lira destek yapacaklarını belirtti

(Ekrem Payan-İLKHA)