• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.735
  • ...
Beş dakika süren yağmur pazarcıları vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Beş dakika yağan yağmur, Batman’ın alt yapısının ne kadar yetersiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Gültepe Mahallesi Ömer Hayyam Caddesi üzerine kurulan semt pazarı da yağan yağmurdan nasibini aldı. Kentte sadece 5 dakika süren yağmur yüzünden kanalizasyonlar taştı. Caddeler su altında kalınca pazarcılar iş yapamaz hale geldi.

Kanalizasyon suyunun yağmurdan dolayı taşması sonucu pazarcılar, pis sular içerisinde satış yapmaya çalışırken bir yandan da ellerindeki çekpaslarla suyu çektiler.

Yağmurun değil belediyenin kendilerini mağdur ettiğini ifade eden pazarcılardan Ömer Çiçek, her yağmur yağdığında aynı manzarayla karşılaştıklarını belirtti. Belediyenin yapılan tüm çağrılara rağmen vurdumduymazlığına yakınan Çiçek, “Beş dakika yağan yağmur yüzünden iş yapamaz hale geldik. Çok mağduruz. Belediyenin işini gereği gibi yapmadığından dolayı bu haldeyiz. Artık belediyenin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz.” dedi.

Belediyeye tepkisini su çekerek gösteren bir başka pazarcı Murat Tufan ise, kanazilazasyon suyu içerisinde vatandaşlara hizmet ettiklerini vurguladı. Her yağmur yağdığında mağdur olduklarını dile getiren Tufan, “Beş dakika yağmur yağdı, pazarın kurulduğu alan su içerisinde kaldı. Kanalizasyon suyu yüzünden iş yapamaz hale geldik. Belediyeden artık buna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Çok mağduruz.” diye konuştu.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir